De Buitenschool, BBS de Kruiskamp en OO 'sH

Stichting De Buitenschool, start begin 2019 een project in samenwerking met Brede Bossche Scholen de Kruiskamp (BBS de Kruiskamp) en OO ‘sH.

Het unieke van het nieuwe project is de inzet van de kracht van de wijk als een actief netwerk van ouders, bewoners, instanties, scholen en het bedrijfsleven in deze wijk.

Deze manier van werken sluit goed aan bij de aanpak van OO ‘sH: ondersteuning van onderwijs en bedrijfsleven om duurzame samenwerking tot stand te brengen en zo betekenisvoller onderwijs te creëren.

OO 'sH hoopt door deze samenwerking in dit project nog meer inzicht te krijgen in wat buitenschools leren betekent in de ontwikkeling van kinderen en wat dit voor de rol van leerkracht betekent.

Wordt vervolgd! 

 

De Buitenschool

De Buitenschool, een innovatief onderwijs project ondersteund door de Gemeente ’s Hertogenbosch. De Buitenschool streeft naar het halen van ontwikkelingsdoelen op een inspirerende locatie. Geen extra methode, maar een vervangende methode. Niet stapelen maar vervangen. De Buitenschool, een dag buiten de klas waar zo wel de leerlingen als de docenten blij van worden, nieuwe energie op doen.

De Buitenschool ontwikkelt buitenonderwijs, omdat buiten leren vele voordelen met zich meebrengt, namelijk; meer ruimte, bewegend leren, respect en kennis van de natuur, gezondheid, begrijpelijk en praktisch aanbieden van Rekenen en Taal.

Website: De Buitenschool

Contact: Stichting De Buitenschool

 

Lees meer

Naast onze site: www.stichtingdebuitenschool.nl zijn we te volgen op:

Twitter: @Dbuitenschool,

Instagram: @de_buitenschool

Facebook: @buitenschool