IVN ‘Heinis Experience’

Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid IVN/VNW ’s-Hertogenbosch e.o. geeft regelmatig cursussen voor ouders die een school willen ondersteunen bij natuur- en milieueducatie. Het IVN zoekt ook samen met anderen naar mogelijkheden om verwondering en verdieping van de natuur te vergroten en mogelijk meer duurzaamheid in gedrag te realiseren. Daartoe daagt het IVN uit om de 'Heinis Experience' tot stand te brengen.

In 2016 hebben 4 pabostudenten een natuurleerroute de ‘Heinis experience’* ontworpen en uitgevoerd. In 2017 hebben 6 pabostudenten leerroutes rond de school en in natuurgebieden ontworpen met accent op duurzaamheid. Deze producten willen we versterken volgens de 21ste eeuw vaardigheden** en willen zo het enthousiasme van leraren vergroten om de natuur in te gaan. 

website IVN, contactpersoon: Jaco Wijsman

* Trailer IVN 'Heinis Experience'

Lees meer

Opdracht voor 3e jr. Pabostudenten:

Bouw een natuurleerroute uit op z’n ‘21ste eeuws ’** en probeer dit uit met leerlingen en ouders. Natuurleerroutes zijn goed te combineren met geschiedenis, aardrijkskunde techniek en creativiteit. Aandachtspunt: ga je als leraar in je eentje de natuur in? Duurzame ouderparticipatie zou een oplossing kunnen zijn. Zie daarvoor de trailer 'De Heinis Experience'. 

**