Museum Klok & Peel

Museum Klok en Peel is een museum in Asten en richt zich op de beiaardcultuur in de Lage Landen en op De Peel, het natuurgebied in Zuid-Oost Brabant waar onder andere de gouden helm van een Romeinse officier is gevonden tijdens het turfsteken. 

Na de tweede wereldoorlog is er een geschenk aan de Verenigde Staten gegeven als dank voor de Amerikaanse hulp tijdens de Tweede Wereldoorlog en het Marshall Plan, dat de Nederlandse economie ondersteunde tijdens de Koude Oorlog. Er is gekozen voor een beiaard* (zie foto onder) als cadeau, een typisch Nederlands cultuurgoed.

De beiaard wordt gerestaureerd en de klokken komen in 2019 naar Klokkengieterij Eijsbouts in Asten om opgeknapt te worden. Hieromheen wordt een educatief project opgezet en een tentoonstelling in het museum.

www.museumklokenpeel.nl, contactpersoon: Annie van Galen-Derks 

Filmpje Museum Klok & Peel

Lees meer

 

Het Netherlands Carillon in Arlington staat op historische, haast heilige, Amerikaanse grond. Het heeft in 1960 die bijzondere plek gevonden, naast het iconische Iwo Jima Memorial en Arlington National Cemetery, waar President John F. Kennedy, samen met vele duizenden Amerikaanse soldaten, ligt begraven.