Stage bij Ondernemend Onderwijs 'sH

Op zoek naar een uitdagende stageplaats? 

Het team van Ondernemend Onderwijs 'sH is doorlopend op zoek naar enthousiaste HBO-studenten die hen komen ondersteunen, bij voorkeur door een ondernemende houding.

Taken zullen o.a. zijn:

  • het mee organiseren van netwerkbijeenkomsten en het samen beantwoorden van vragen uit het bedrijfsleven én het onderwijs
  • meewerken aan het uitbreiden van het netwerk en uitdragen van de doelen van Ondernemend Onderwijs 'sH 

Belangstelling? Mail ons jouw motivatie waarom jij denkt dat je in het team Ondernemend Onderwijs past. Mailadres Ondernemend Onderwijs

 

Studententeam OO 2017-2018

Aangenaam kennis te maken!
Voor het schooljaar 2017-2018 is het weer gelukt een prachtig team van hogeschool studenten te verbinden aan Ondernemend Onderwijs. Een mooie mix van 2e, 3e én 4e jaars, dit keer vanuit Avans, Fontys en HAS. Enkelen kennen we nog van vorig schooljaar. De stagiaires werken vanuit hun eigen interesse én studierichting en leveren daarmee hun input bij vragen uit de samenleving. Daarnaast ondersteunen ze bij de organisatie van netwerkbijeenkomsten, bemensen zij de HUB’s OO waar vragen uit het netwerk verwerkt worden en bieden hulp op scholen en bedrijven. 
We stellen ze hierbij aan u voor: Yasheley, Amy, Charlotte, Odilia, Apolline en Pepijn.

Amy heeft per februari 2018 afscheid genomen en in maart 2018 gaat Yasheley een stage in het buitenland doen.

De stagiaires die hen opvolgen van februari t/m juni 2018 zijn Lucas en Bram.

 


Hier lees je meer over het team en stagiaires.

 

Waarom studentmedewerker bij OO? Imke Lucius vertelt:

Imke is student aan de Pabo Den Bosch (Fontys Hogeschool voor Kind en Educatie). Van februari 2017 t/m juli 2017 is/was zij studentmedewerker bij Ondernemend Onderwijs. Wat waren haar ervaringen met onze organisatie?

'Voor mij betekent Ondernemend Onderwijs innovatie. Innovatie in de manier van onderwijs verzorgen, maar ook leren innoveren door kinderen, leerlingen van het voortgezet onderwijs en studenten zoals ik. Als Pabo student heb ik natuurlijk veel affiniteit met het onderwijs en vind ik dat het mijn taak is om de veranderingen in het onderwijs in de gaten te houden. Maar zelfs al ga je niet het onderwijs in, dan is ondernemendheid op zich een belangrijke eigenschap die van pas komt in alle vakgebieden. Ondernemend Onderwijs is voor studenten een mooie kans om hun talenten in te zetten voor een maatschappelijk belang.'

 

Lander over zijn stageperiode bij Ondernemend Onderwijs:

Lander Severins is student aan de Konings Theateracademie en cabaretier. Met twee andere studenten van de KTA (Corine Hulshof en Myrthe van der Velden) deelde hij 2 'stageplekken' bij Ondernemend Onderwijs van februari 2017 t/m juli 2017.

Wat vond Lander van zijn tijd bij Ondernemend Onderwijs?

'Een half jaartje meedraaien in het team van Ondernemend Onderwijs heeft me geleerd dat het niet vanzelfsprekend is in de zakelijke en educatieve wereld om creatief écht vrij te denken. Zo heb ik ervaren hoe fijn het is om mensen te kunnen helpen door ideeën open te trekken, breder te maken, aan te vullen. De dankbaarheid die je daarvoor terugkrijgt vanuit zowel project als initiatiefnemer is fenomenaal. Ben je dus ook creatief ruimdenkend? Kies dan zeker voor een stage bij Ondernemend Onderwijs! – Lander Severins (Studentmedewerker bij OO voor theaterbureau PLANT)'

 

Studentmedewerkers OO helpen Rodenborchcollege

Studentmedewerkers van Ondernemend Onderwijs zijn op het Rodenborchcollege ingezet als advies/vraagbaak bij het maken van de profielwerkstukken voor havo 4.

Gedurende de laatste weken van dit schooljaar waren, op vaste tijden, steeds minimaal 2 studentmedewerkers van OO aanwezig om de 4 havo-leerlingen zo mogelijk met raad en daad bij te staan. 

Een mooi voorbeeld van verbindingen tussen HBO, VO en organisaties! 

En zeker een mooie vorm van ondernemend onderwijs!