18 november Challenge to Change!

Meewerken aan gelijke kansen, voor jongeren door jongeren! Dàt is het doel van de Challenge to Changedag op 18 november a.s.

Een 17-tal teams van jongeren tussen 12-19 jaar heeft zich opgegeven en gaat deze dag de uitdaging aan om hun creatieve oplossingen voor kansengelijkheid uit te werken en aan een jury én elkaar te presenteren. Ter voorbereiding zijn op diverse opleidingen afgelopen weken door het team van OO workshops gegeven, zodat iedereen op de hoogte is van de doelen en zich alvast kan voorbereiden. 

Door het oplaaien van het COVID-19 virus is het niet mogelijk dit evenement zoals gepland gezamenlijk op het KW1C te houden. We zijn daarom overgestapt naar plan B: de teams werken op diverse locaties onder begeleiding aan hun ideeën, worden gestimuleerd en door kritische vragen aan het denken gezet en kunnen zo hun plannen verder finetunen en hun presentaties aan de jury voorbereiden. De deskundige jury zal nu zelf de diverse locaties bezoeken en de presentaties later centraal (digitaal) beoordelen en mooie ontwerpen in de spotlights zetten. Ook wethouder Ufuk Kayha zal hierbij aanwezig zijn.

Een bijzonder evenement, met -naar verwachting- waardevolle opbrengsten!

De opbrengsten van deze dag worden door de Gemeente Den Bosch verwerkt in het eindrapport van het Europees project Play Equal, dat binnen enkele landen wordt uitgevoerd om kansengelijkheid te inventariseren en bevorderen door goede oplossingen/resultaten uit te wisselen en in beleid te implementeren. Een echt belangrijke opdracht dus!