Eindpresentaties studentmedewerkers OO 'sH, 25-1-2019

Vrijdag 25 januari hebben negen stagiaires en studentmedewerkers van Ondernemend Onderwijs 'sH vol trots hun eindpresentaties verzorgd op het Stadskantoor van de gemeente 's-Hertogenbosch.

Voor een selecte groep van genodigden hebben de hbo-studenten laten zien wat ze het afgelopen half jaar hebben ondernomen voor hun stage en voor Ondernemend Onderwijs 'sH en zo ook voor de gemeente 's-Hertogenbosch. Sociale betrokkenheid, samenwerking, inspireren, vernieuwing en ondernemendheid waren kernpunten die bij iedere presentatie duidelijk naar voren kwamen. Als een 'rode draad' liepen deze woorden door de prachtige middag.

Terri en Mike (Avans, Dare to Change) beten het spits af.

Terri van Iperenburg, Mike de Natris (Ries Coomans was afwezig), hbo-studenten van Avans hebben voor hun minor Dare to change bij Van Neynsel drie wijze lessen geleerd over hoe een bepaalde verandering te bewerkstelligen. Dit hebben ze in een advies verwerkt en onder andere bij Van Neynsel gepresenteerd.

Lobke van der Zanden, student Toegepaste Gerontologie, heeft een onderzoek uitgevoerd en een advies geschreven voor Van Neynsel over hoe het Wijkpunt bij De Grevelingen aantrekkelijker zouden kunnen maken voor interne bewoners van Van Neynsel zelf en voor de buurtbewoners.

Willemijn Pomstra, student Avans Social Studies, vertelt over haar ervaringen als 2e jaar student bij (het vak) Leergemeenschappen van Avans en over haar onderzoek naar filosofie. Bij de Leergemeenschappen worden de 1e en 2e jaars studenten verbonden aan sociaal maatschappelijke organisaties en proberen die verder te helpen.

Femke Neppelenbroek, student van Fontys Pabo, heeft samen met GrowWizzKid een project gemaakt voor de bovenbouw van het basisonderwijs op het gebied van voeding, muziek en bewegen.

Christian Artist, student van Fontys Sportkunde in Eindhoven, is bezig met de ontwikkeling van app onder de naam SPART. Dit staat voor Sportpartners. Hij wil jonge mensen in Den Bosch op een makkelijke manier met elkaar in contact laten komen, waarbij sport en bewegen centraal staat.

Lucas Artist, geen student meer, maar heeft wel een groot sociaal hart. Hij is oprichter en eigenaar van de stichting Hulp bij alles, en zet zich in voor Bonafideel. Bonafideel is een modulair sociaal centrum in de wijk Orthen en onderdak voor een van de 44 leergemeenschappen van Avans. Hoe kunnen we door elkaar te helpen ook onszelf helpen?

Katja Corsten, student van Fontys Pabo, neemt de genodigden mee naar ‘Een ander koninkrijk’. Centrale begrippen in haar presentatie zijn: inspirerend (Pabo Zingt), ondernemend (netwerkbijeenkomsten OO), vernieuwing (Wittering.nl), samenwerking (in teams), verbinding (externe instanties en arbeidsmarkt) en trots op zichzelf.

Ondernemend Onderwijs dankt deze kanjers voor hun inzet en prachtige bijdrage die ze leveren aan de ondernemendheid in de regio Den Bosch!