Samen buiten leren

Op 17 april 2019 om 15.00u was het zover. Een heuse outdoor netwerkbijeenkomst! Vanaf de Pabo Den Bosch vertrok de aangemelde groep onder leiding van Stef (studentmedewerker OO 'sH) en Charlotte (lid kernteam OO 'sH) al wandelend de wijk in. Vooraf was al aangegeven: 'weer of geen weer, het gaat door!', maar gelukkig was het heerlijk wandelweer.

Het doel van deze middag was om samen al wandelend te netwerken en leeruitdagingen te ontdekken rondom de school. Kortom, onderzoekend en ontdekkend te leren met de wijk als rijke leeromgeving. Stef en Charlotte leidden ons naar een vijftal plekken, waar zij vragen stelden, good practices toonden en opdrachten meegaven op weg naar de volgende stopplaats. Op deze wijze maakten wij kennis met de vele mogelijkheden die het buiten leren biedt en door dit met elkaar te bespreken kwamen er steeds meer goede ideeën naar voren.

Natuur, kunst, fantasie en zintuigen gebruiken, waterkwaliteit beoordelen, wat leeft er in het water? We werden deze middag volop geprikkeld en maakten eens op een ander manier contact met elkaar. Aan het eind van de middag werden volop afspraken gemaakt en contactgegevens uitgewisseld. Een topmiddag, die zeker herhaald zal worden!