Leergemeenschap Bonafideel

 

november 2018

In het Brabants Dagblad van 6-11-2018 verscheen onderstaand artikel van Annemiek Steenbekkers (foto: Marc Bolsius)

In een voormalige kringloopwinkel in Orthen wordt door een bijzondere combi van studenten en professionals gewerkt aan een nieuwe sociale onderneming en ontmoetingsplaats: Bonafideel. 

 

Lees hier verder

 

september 2018

Leergemeenschap Bonafideel in de wijk Orthen is een van de 44 actieve Leergemeenschappen binnen Avans Hogeschool Social Work in Den Bosch.

Afgelopen jaar was het team OO 'sH al bezig met het uitwerken van de visie en het creëren van draagvlak voor het sociale initiatief 'Bonafideel'*. Zij waren daarom razend enthousiast het experiment met een Leergemeenschap Bonafideel aan te gaan.

Het team OO 'sH begeleidt vanaf de start van deze Leergemeenschap de studenten bij het vormgeven en realiseren van Bonafideel*.

Klik hier voor contact met Bonafideel

Lees meer

Wat Ondernemend Onderwijs ‘sH erg belangrijk vindt is dat de studenten grenzeloos kunnen nadenken; alles is nog mogelijk. Er wordt continue gezorgd voor ondersteuning en houvast op het gebied van het onderzoeks- en ontwerp proces, terwijl zij op het gebied van de inhoud alle ruimte krijgen.

De Leergemeenschap Bonafideel is deze maand gestart met het onderzoeken van verschillende mogelijkheden en thema’s passend in de wijk Orthen, een potentiële invulling van het pand, interessante doelgroepen en samenwerkingsmogelijkheden.

 

*Bonafideel heeft als visie om een ontmoetingsplek te vormen in de wijk voor een scala aan verschillende mensen. Een plek om te werken, te leren en te recreëren. Sociaal ondernemen op een non profit basis, het structureel inzetten van onderwijs in verschillende vormen en het betrekken van doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt staan hierin centraal.

Deelnemende partijen

  • Avans Social Studies
  • Bonafideel
  • Ondernemend Onderwijs 'sH