Art United Festival

 

5e Art United Festival

OO ‘sH is betrokken bij diverse projecten met kansarmen, bijvoorbeeld bij ISK (Internationale Schakelklas) en Avans Social Work. Ook een mooi voorbeeld van gelijke kansen voor alle jongeren komt dit keer van onze netwerkpartner Babel.

Op 9 februari a.s. organiseert Babel de 5e editie van het Art United Festival met als doel: gelijke kansen op creatieve talentontwikkeling voor alle jongeren. Er doen jongeren van meerdere scholen in Den Bosch aan mee, en inderdaad ook leerlingen van de ISK (voor en achter de schermen).

Lees meer

Vanaf oktober 2019 hebben Bossche scholieren zich gedurende een aantal maanden verdiept in verschillende disciplines, of zijn achter de schermen aan de slag gegaan als crew lid. Samen met coaches en vrijwilligers hebben zij toegewerkt naar het Art United Festival.

Als bezoeker van het festival kun je niet alleen komen kijken naar verschillende optredens en de expositie, maar ook zelf actief deelnemen aan een workshop.

Omdat Babel 5 jaar bestaat hebben zij besloten de opbrengsten van de kaartverkoop aan een goed doel te schenken, namelijk aan Quiet Community. Deze stichting zorgt ervoor dat gezinnen die in armoede leven, ook kunnen deelnemen aan leuke culturele activiteiten.

Babel hoopt veel bezoekers, leerlingen maar zeker ook docenten te verwelkomen, zodat ze kunnen zien welke wellicht onverwachte talenten de jongeren in huis hebben.

 

Deelnemende partijen