CITYBOOST

 

Boostday, 18-4-2019

Cityboost 2019 helpt meer dan 60 jongeren met ideeën om ‘s-Hertogenbosch te “boosten”.

Donderdag 18 april 2019 bezocht Chris Artist (studentmedewerker OO ‘sH) de Boostday van Cityboost. Cityboost is methode om jongeren ideeën te laten bedenken voor jongeren in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zo willen zij samen ’s-Hertogenbosch mooier en aantrekkelijker maken.

Op deze Boostday werden alle aanwezige jongeren door professionals geholpen met het vormgeven van hun idee en de begroting hiervan. Wat gelijk opviel was dat de zaal eigenlijk te vol zat. Overal werden stoelen en tafels vandaan gehaald om te zorgen dat iedereen aan de slag kon. Mooi, zoveel enthousiasme!

Lees meer

Verschillende ideeën werden besproken, van eindexamen gala’s op Amerikaanse wijze tot bloemen zaaien om Den Bosch wat op te vrolijken. Ook het idee van Chris kwam aan de orde, namelijk om een sportdag organiseren waar alle jongeren uit Den Bosch zich voor mogen inschrijven. Chris kreeg als belangrijkste tip: de leeftijdscategorie te verbreden. De sportdag gaat naar aanleiding van deze feedback in 2 delen aangeboden worden. Het eerste deel zal in de ochtend en middag plaatsvinden voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud. Het tweede deel zal in de namiddag/avond worden aangeboden voor de leeftijdscategorie tussen de 19 en 25 jaar oud. 

Tijdens deze Boostday zijn verschillende contacten gelegd en was goed te merken dat de jongeren in Den Bosch echt iets willen doen voor de toekomst van de stad.

Aan het eind van de dag werd gevraagd wat de jongeren van deze Boostday vonden en een regelmatig terugkerend antwoord was dat hulp bij de begroting erg hielp bij het realiseren van een idee.

Welke ideeën nu daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden zal beslist worden tijdens het Boostival (het Cityboost festival) op donderdag 13 juni 2019. Hier presenteren de jongeren hun ideeën en kan er gestemd worden op de beste ideeën.

Ben je benieuwd welke ideeën er allemaal zijn? Of wil je graag mee stemmen over wat er in Den Bosch gaat gebeuren? Kom dan naar het Boostival in het Willem Twee op donderdag 13 juni 2019.

Voor meer informatie ga naar https://cityboost073.nl/

 

April 2019, Chris Artist (OO ‘sH)

 

YOU'RE IN CONTROL!

Ga je een evenement organiseren, een ontmoetingsplek creëren of…. Geen idee is te gek! Zolang het Bossche jongeren verbindt, motiveert en activeert. Cityboost houdt niet van bureaucreatie en regeltjes. We stimuleren ondernemende en creatieve geesten, die een mening hebben over onze stad voor jongeren.

Heb je een briljant idee? Voor de draad ermee! Bepaal het thema wat jij belangrijk vindt voor onze stad, formuleer de challenge en kom maar op met je conceptplan. We gaan samen in een aantal creatieve sessies werken aan een concrete pitch. Hoe te gek is het als je jouw plan daadwerkelijk kunt realiseren? Met Cityboost is het mogelijk!

Ga hier naar de website van Cityboost

Lees hier welke evenementen er zijn

Deelnemende partijen

  • Cityboost
  • OO 'sH