De Duurzame School

 

De Duurzame School

Samen werken aan De Duurzame School! Dat is wat de BBS De Kruiskamp graag wil en waarvoor een duurzaam arrangement voor basisscholen wordt ontwikkeld.
 Kinderen gaan hierbij zelf oplossingen bedenken voor bestaande problemen. Daardoor komen ze bewuster in het leven te staan.

 

Lees meer

Enkele thema’s zijn:

Afval, scheiden bij de bron: waar komt het afval vandaan, welke maatregelen zorgen voor weinig afval. In de klas scheiden van afval. Maar kinderen kunnen misschien zelf ook een speelgoed ruilbeurs organiseren.

De Gezonde School, een programma van de GGD  om gezondheid op de basisschool handen en voeten te geven, samen met kinderen, ouders en leerkrachten. Kies je voor een gezonde maaltijd en tussendoortjes van fruit en water ipv een traktatie  van snoep en frisdrank. Hou je van sporten en buiten spelen. Het programma Les je dorst van Brabants Water sluit hier prima op aan. Diverse basisscholen doen hier aan mee.

Verkeer en vervoer, ga je lopend, met de fiets naar school of wordt je met de auto naar school gebracht. Heeft de school een groepje ouders die reparaties aan de fiets verzorgen en actief zijn als verkeersouders? Is er een mobiliteitsplan en heeft de school het verkeersveiligheidslabel?

Kinderen zijn zelf ook heel goed in staat om de juiste keuze te maken voor de school. Je hoeft dat niet altijd van bovenaf op te leggen. Juist als het door kinderen bedacht wordt stimuleert het ouders veel meer om ook deel te gaan nemen.

Contact: 

Deelnemende partijen