De Eettafel

 

De Eettafel

Helaas komt het veel te vaak voor. Mensen die iedere dag alleen moeten eten met de krant en de televisie als gezelschap. Reden voor basisschool 't Schrijverke om haar deuren open te gooien en deze mensen uit te nodigen voor een wekelijks gezamenlijk diner.

 

Lees meer

Op woensdag 4 februari 2015 zijn ze gestart met de wekelijkse eettafel.  Basisschool 't Schrijverke met medewerking van oa Plus Bart Bakers, Vivent en Divers. Elke week wordt er op woensdag 18.00 door enthousiaste vrijwilligers een 3-gangen maaltijd bereid voor iedereen op de Maaspoort die het alleen eten beu is. Het motto: schuif gezellig aan, geniet van het eten, van nieuwe mensen ontmoeten en het er even uit zijn.

Rol van de leerlingen

Leerlingen van groepen 7-8 zijn hierin betrokken. Ze werken in de bediening, in de keuken, en onderhouden de contacten met de gasten en ze eten mee. Dit blijkt een mooie formule. De doelgroep heeft zo'n behoefte om met kinderen samen te zijn. Ze ontvangen warmte, spontaniteit en genieten van hun performance.

facebook.com/Eettafel

De school gaat dit uitbreiden naar: boodschappen doen, een optreden of presentatie verzorgen tijdens de avond tussen de gangen door. ( bv tweede wereldoorlog, hebben kinderen prachtige teksten over geschreven).

Kinderen zien deze gasten ook in de week weer terug in de buurtwinkel en zo zijn ze bereid een keer extra in te springen bij hen als dat nodig is. Kinderen zoeken ook mee naar sponsors.

De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, 5 euro per keer.

Aanmelden voor dinsdag 16.00 uur

Meer info via email : de.eettafel@ziggo.nl of telefonisch bij Leo, tel : 06-81929142
Speciale dieetwensen graag doorgeven zodat ze er rekening mee kunnen houden.
Wilt u dit initiatief sponsoren of actief meehelpen, ook dan bent u van harte welkom. Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens.

Deelnemende partijen

  • Basisschool 't Schrijverke
  • Vivent
  • Divers