Erasmus+ Europese projecten

 

Ondernemend Onderwijs ‘sH kijkt over de grenzen

Ondernemend Onderwijs ‘sH is op verschillende manieren betrokken bij diverse Europese Erasmus+ projecten. Erasmus+ steunt organisaties die internationale samenwerkingen aangaan in projecten, die een bijdrage leveren aan gelijke kansen en inclusie in Europa. Tegelijkertijd helpen deze projecten door de internationale samenwerking zowel de kwaliteit van onderwijs en training, als van jeugd- en jongerenwerk te verbeteren.

Lees meer

Afgelopen jaar heeft in ’s-Hertogenbosch onder andere de Bossche Vakschool deelgenomen aan Pass2work, een project waarbij onderwijs en arbeidsmarkt elkaar hebben gezocht en gevonden; ‘Wat kan het onderwijs doen om haar leerlingen beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt?’ En gelijktijdig, ‘wat kan de arbeidsmarkt anders en beter doen om de net, of net niet afgestudeerde leerlingen beter te laten landen op hun toekomstige werkplekken?’ Margo van den Oord en Jan Raemaekers (Ondernemend Onderwijs ‘sH) hebben met name de docenten ondersteund, de interne communicatie bevorderd en een deel van de opbrengsten onderzocht. En op het eind van het project heeft Ondernemend Onderwijs ‘sH meegeholpen met de organisatie van de disseminatie van de resultaten van Outsite In en Insite Out (OIIO) en Pass2Work.

Ondernemend Onderwijs ‘sH heeft vorig schooljaar ook deelgenomen aan een ander Europees project, Personalized Learning. Charlotte Lubbes was daar namens Ondernemend Onderwijs ‘sH bij betrokken. Aan het project doen behalve Nederland nog vier andere landen mee, namelijk Polen, Zweden, Engeland en Finland. Bij dit project werken de verschillende landen samen met behulp van verschillende intellectual output. Het gewenste eindresultaat is een beeld hebben voor de vereisten (leraarprofiel, omgeving, et cetera) van een leerling die geletterd is in zowel de inhoud als het proces van zijn of haar leerweg in plaats van een 'one size fits all'-model. In ’s-Hertogenbosch zal van 3 - 6 juli 2019 een multiplier event voor dit project plaatsvinden.

Dit schooljaar ondersteunt Ondernemend Onderwijs ‘sH de gemeente ’s-Hertogenbosch met het internationale project Entercom - Entrepreneurial Education through urban regenerarion and commons valorisation.
Hiernaast participeert Ondernemend Onderwijs ‘sH in een nieuwe subsidieaanvraag. voor Buitenschools leren (Outdoor Learning)… we houden jullie op de hoogte!

 

Met vriendelijke groet,

Charlotte Lubbes en Jan Raemaekers

 

Deelnemende partijen