O2LAB

 

O2LAB

Onze snel veranderende maatschappij vraagt om een wendbare, ondernemende beroepsbevolking.

O2LAB stimuleert ondernemerschapsonderwijs omdat dit bijdraagt aan het ondernemender maken van studenten, scholieren en werkenden. Omdat Ondernemend Onderwijs 'sH in de regio Den Bosch zeker haar steentje bijdraagt aan het ondernemender maken van mensen werd zij gevraagd deel te nemen aan de Meet-ups van O2LAB van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Twee leden van het kernteam OO 'sH leverden hieraan een actieve bijdrage. 

Lees hier meer over O2LAB

Lees meer

29 mei 2019: Na een korte introductie zijn de deelnemers in verschillende groepen aan de slag gegaan.

Elke groep boog zich over een ander thema: 1. Tijd, middelen, ruimte, prioriteit, 2. Hoe ziet jouw ideale ondernemende onderwijsinstelling eruit?, 3. Rol en vaardigheden van docenten en 4. Samenwerken in de regio.

Op het eind zijn alle concrete ideeën en suggesties verzameld en werden deze aan de organisatie aangereikt ten behoeve van een nieuw programma dat ondernemerschapsonderwijs verder ondersteunt.


Op 24 juni 2019 was de tweede Meet-up. Daar pitchten deelnemers hun verder uitgewerkte ideeën. Uiteindelijk moet dit leiden tot (onderdelen) van een programmavoorstel dat RVO in het najaar opstelt voor hun opdrachtgevers. Dat programma kan dan vanaf begin 2020 van start gaan.

Deelnemende partijen

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • OO 'sH