Zwerfafval in het Paleiskwartier

 

Zwerfafval in het Paleiskwartier

Het Paleiskwartier, een prachtige luxueuze wijk in de binnenstad van Den Bosch, behoort, o.a. door haar bijzondere architectuur, tot een van de pareltjes van Den Bosch. Helaas veroorzaakt het zwerfafval op straten en in de hofvijver daar een steeds groter wordend probleem. Om dit probleem bij de kern aan te pakken heeft de Gemeente ’s-Hertogenbosch een opdracht uitgezet om te onderzoeken hoe dit probleem blijvend kan worden opgelost.

Yasheley van Es, 3e jaars milieukunde student aan de Has Den Bosch en stagiaire bij Ondernemend Onderwijs 'sH, is dit onderzoek gestart met een inventarisatie. Waar ligt het afval, wat voor soort afval, waar staan prullenbakken, wie loopt/fietst daar enz. enz.

Met een enquête hoopt hij meer informatie van bewoners, werkenden, studenten te verzamelen. Help mee en vul deze korte enquête in. Dank je wel! 

Lees meer

Dit probleem kan niet in korte tijd worden opgelost. Gedegen onderzoek en goede structurele oplossingen aanleveren kost enige tijd. Yasheley zal daarom na zijn stageperiode worden opgevolgd door nieuwe studenten die samen met bewoners, bedrijven, scholen, studenten naar een duurzame oplossing gaan zoeken.

Op het Gemeentehuis presenteerde hij op 19 januari j.l. zijn eerste bevindingen

Deelnemende partijen