Van Maerlant Citytrainers

Leerlingen van Van Maerlant volgen de cursus ‘Ik train mijn stad’ via de gemeente 's-Hertogenbosch om als Citytrainer aan de slag te kunnen. Citytrainers zijn jongeren van 14 tot 21 jaar, die met de cursus "Ik train mijn stad" en door praktijkervaring bij ´S-PORT, verenigingen of andere sportaanbieders, in staat zijn om sportieve activiteiten en of evenementen te organiseren en te begeleiden.

Lees meer

Na de doelgerichte en praktische cursus van 7 cursusmiddagen en 15 uur praktijkervaring, kun je zelfstandig een succesvolle sportactiviteit organiseren. Van draaiboek tot begroting, en van werving tot presenteren; alles komt aan bod. Daarna kun je losgaan in de praktijk; in jouw wijk, in de stad of bij een sportvereniging.

Je sluit de cursus af met een eindpresentatie. Scoor je voor alle onderdelen goede cijfers? Dan ontvang je een certificaat dat telt en kun je aan de slag als Citytrainer.

 http://www.s-port.nl/citytrainerjongeren.html

 

Leerlingen filmen het Changement

Leerlingen van Van Maerlant volgen gedurende een jaar het project het Changement. Ze maken opnames van de diverse onderdelen voor een documentaire. Op een ondernemende manier leren zij te werken met een echte opdrachtgever; in dit geval het Sancta Maria.

Lees meer

Van Maerlant, een vmbo-school in 's-Hertogenbosch, heeft als missie leerlingen op te leiden in een omgeving waar talent en ambitie leidend zijn. En ze leren op een manier die zo goed mogelijk bij hen past. Tijdens de lessen Dienstverlening en Commercie maken de leerlingen in het Media Leerpark zoveel mogelijk gebruik van levensechte opdrachten. Op een ondernemende manier leren zij te werken met een echte opdrachtgever; in dit geval het Sancta Maria in de persoon van Sander van Roy. De leerlingen filmen de diverse onderdelen op locatie en werken de opnames uit in de editruimte van het Media Leerpark. Aan het eind van het schooljaar moet zo een documentaire ontstaan die weergeeft hoe de leerlingen in het Changement zich hebben ontwikkeld. Het mes snijdt aan twee kanten. Voor de Van Maerlant leerlingen is dit een opdracht die goed aansluit bij ondernemend onderwijs en voor de leerlingen die het Changement volgen, is het zeer waardevol om straks hun ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt, terug te zien.

 

Van Maerlant 's-Hertogenbosch

Bezoekadres:
Onderwijsboulevard 1
5223 DE 's-Hertogenbosch

www.vanmaerlant.nl 

Tel: 073 6132931  
info@vanmaerlant.nl