Erfgoed 's-Hertogenbosch

In de Bossche binnenstad vind je het Groot Tuighuis: het erfgoedcentrum van de gemeente ’s-Hertogenbosch waar archeologie, bouwhistorie, archief en monumentenzorg bij elkaar komen. Wij verzamelen, onderzoeken en bewaren historisch bronnenmateriaal. Hiermee maken we het verleden zichtbaar en zelfs ervaarbaar! Pabo-studenten krijgen via Ondernemend Onderwijs de kans om met dit bronnenmateriaal aan de slag te gaan.

Denk aan archeologische en bouwhistorische vondsten of oude foto’s en films. Met dit diverse bronnenmateriaal stel je een niet-alledaagse les samen. Om je richting te geven stellen we het thema ‘hygiëne’ voor. Want: waren mensen vroeger echt zo vies? Heel actueel!

Dat dit verrassende resultaten oplevert, is een ding dat zeker is. Natuurlijk mag je ook een ander thema kiezen en begeleiden we je goed, zodat je straks voldoende stof hebt om voor je eigen leerlingen een mooie lesbrief te ontwikkelen rondom erfgoed. Kortom bij ons heb je de kans op een boeiende en vooral uitdagende plek, bóvenop de historie, om je stage te vervullen!!

Pitch Erfgoed 's-Hertogenbosch 2021  

Website: www.erfgoedshertogenbosch.nl

Social media: @erfgoedshertogenbosch

Contact: Anne Verwaaij