In de schoen(en) van .....

In onze rubriek: 'In de schoen(en) van...' lees je maandelijks een interview met een van onze partners uit het netwerk. Soms iemand waarmee we in een project samenwerken, soms iemand die iets buitengewoons doet en soms iemand die het verdient om eens in het zonnetje te worden gezet. Maar altijd iemand die vanuit het onderwijs, zijn/haar organisatie of bedrijf nauw betrokken is bij Ondernemend Onderwijs 'sH, onze visie ondersteunt en uitdraagt.

Echte ambassadeurs van Ondernemend Onderwijs 'sH dus!

 

Kim Cleijn

december 2020

Dit zijn de kleurrijke schoenen van Kim Cleijn. Zij is al jaren de enthousiaste directeur van KC De Kwartiermaker in Den Bosch en in deze rol ook verbonden met Ondernemend Onderwijs 'sH. Een kritische blik op zichzelf en op anderen, dat is wat zij haar leerlingen gunt en mee wilt geven. Daarnaast wil zij heel graag meer connectie met de wijk én buiten en bewegend leren nog meer integreren op school! En daarom zijn wij ook zo blij met Kim als partner!

Lees hier meer over Kim en haar prachtige idealen!

 

Eef Smits

november 2020

Eef Smits is al vele jaren 'ambassadeur van de techniek'. Zijn missie om kinderen techniek te laten beleven heeft hem bij Ondernemend Onderwijs gebracht en andersom. Er staat ons een ondernemende toekomst te wachten samen met Eef. Samen gaan we de strijd van de vooroordelen over techniek aan en brengen we techniek in de scholen én de scholen in de techniek!

Maar Eef is natuurlijk veel meer, veel leesplezier!

 

John Wildenberg

oktober 2020

Dit zijn de prijswinnende blote voeten van een man die graag zelf met zijn voeten in de klei staat. Een hulpverlener die al veel verschillende stappen heeft gemaakt en die met veel passie zijn vak uitoefent.

Een sportief, sociaal mens, die niet in het geld zwemt, zoals de foto zou kunnen doen vermoeden. Nee, hij gooit zijn geld liever niet over de balk en zorgt er op velerlei creatieve manieren voor dat zijn medemensen ook met voldoende geld de maand door kunnen komen. Geld speelt namelijk een grote rol in het leven van John Wildenberg.

Lees maar in dit interview hoe dat precies zit

 

Marianne Rongen

september 2020

We zien hier de sportieve schoen van een onderwijsinnovator in hart en nieren! Een inspirator die met kunstzinnige blik en passievol de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en -waar mogelijk- verbetert. Op 'eigen wijze' is zij actief , o.a. met Jantje Beton, Bewegend Leren, Buiten Leren en een bijzonder e-portfolio voor leerlingen.

Lees hier zelf waarom je Marianne niet snel op hoge hakken zult zien lopen

 

Marelle Pronk

Juni 2020

Marelle is als directrice van de Bossche Vakschool een ondernemende marsupilami, die graag samen met anderen dingen wil opzetten, kansen wil creëren, en daar  enthousiast van wordt. Haar motto is: gewoon doen, met mensen die willen.  Dat neemt ze elke dag mee, inspringen op wat je wordt aangeboden, in zee gaan met de mensen die willen samenwerken, daar zit energie op.
Benieuwd naar meer? Lees hier het hele verhaal!

 

Femke Gijsbers

Mei 2020

OO bestuurslid Femke Gijsbers heeft een tomeloze energie en zin in avontuur. Of dit nou voor haar werk bij Avans Hogeschool Social Work is, als bestuurslid van Ondernemend Onderwijs 'sH of elders, zij gaat er voor!

Ze houdt van de bergen en geen berg is haar te hoog! Letterlijk of figuurlijk, al naar gelang de situatie én de schoenen die zij op dat moment aanheeft. En zij beklimt die berg liefst met een stevige pas! En zoals je in haar vragenlijst kunt lezen, heeft ze ook al heel wat van die stappen gemaakt. Ze houdt dan ook van nieuwe dingen aanpakken en van uitdagingen. Wie weet waar dit haar nog allemaal zal brengen in haar leven?

Zij heeft er in ieder geval zeker veel zin in! Lees hier maar

 

Katja Brooijmans

April 2020

Deze maand een speciaal eerbetoon aan de draagster van deze mooie rode laarsjes: Katja Brooijmans!

Katja stond, als Beleidsmedewerker Cultuur en Onderwijs & Arbeidsmarkt bij de Gemeente 's-Hertogenbosch, samen met Margo van den Oord, onze programmaleider, aan de wieg van Ondernemend Onderwijs 'sH. Vanuit haar basis Cultuur ziet zij en bouwt zij overal aan verbindingen, zowel regionaal, landelijk als Europees, en dit altijd ten dienste van de maatschappij. Ook OO 'sH betrok zij zo regelmatig bij maatschappelijke of onderwijsprojecten.  

Katja, een creatieve, muzikale, gepassioneerde, reislustige dame, die bruist van ideeën en deze ook graag deelt. 

Katja, die graag zelf met haar stokje zwaait, gaat nu het stokje doorgeven. Hoezo? Lees dat hier maar in: 'In de schoenen van ....'. We zullen haar erg missen!

 

Minke van Boekel

Februari 2020

Minke wil graag de wereld wat mooier maken, te beginnen bij Brabant! Lees in haar interview 'In de schoenen van ......' hoe zij tot dit inzicht kwam.

Ondernemend Onderwijs 'sH kwam met deze energieke dame in contact tijdens het Energiefestival in het Evoluon te Eindhoven in november 2019. Het was direct een match! We zoeken immers allebei steeds naar (nieuwe) kansen en mogelijke samenwerkingen. Wij vanuit het onderwijs en Minke vanuit 'Brabant geeft Energie'.

Onze paden gaan elkaar zeker regelmatig kruisen, zoals bij de VerduurSamen Challenge voor V.O. scholen, waar we beiden onze netwerken inzetten.

Zie hier een filmpje over de VerduurSamen Challenge

 

 

 

Leonie Gossens

Januari 2020

Inspireren, ervaren en laten leren: Leonie Gossens is als projectleider bij Babel Den Bosch altijd op zoek naar manieren om kinderen kennis te laten maken met kunst en cultuur. Daarbij is zij tevens een goede ambassadeur voor OO 'sH.

Lees hier het interview: 'In de schoenen van .... Leonie Gossens'

Ook Ondernemend Onderwijs 'sH draagt graag haar steentje bij aan kunst en cultuureducatie in Den Bosch en omgeving. Zij doet dit o.a. door op haar website en in de maandelijkse Nieuwsbrief een podium te bieden aan inspirerende onderwerpen over kunst en cultuur uit het netwerk.

 

Sander van Roy

December 2019

Wie past deze schoen? 

Wij hoefden niet lang na te denken aan wie we de eer zouden bieden als eerste in onze nieuwe rubriek 'In de schoen(en) van ....' te shinen.

Sander van Roy, docent biologie, coördinator onderwijs, coördinator internationale projecten en stagebegeleider op de Sancta Maria Mavo, is een echte ambassadeur voor Ondernemend Onderwijs. Vanaf onze start is hij altijd zeer nauw bij ons betrokken geweest. Deze enthousiaste onderwijsvernieuwer staat altijd voor ons klaar met hulp of advies. Hij is een bevlogen spreker en een ondernemend mens pur sang. 

Lees hier: In de schoenen van ......Sander van Roy