In de schoen(en) van .....

In onze rubriek: 'In de schoen(en) van...' lees je maandelijks een interview met een van onze partners uit het netwerk. Soms iemand waarmee we in een project samenwerken, soms iemand die iets buitengewoons doet en soms iemand die het verdient om eens in het zonnetje te worden gezet. Maar altijd iemand die vanuit het onderwijs, zijn/haar organisatie of bedrijf nauw betrokken is bij Ondernemend Onderwijs 'sH, onze visie ondersteunt en uitdraagt.

Echte ambassadeurs van Ondernemend Onderwijs 'sH dus!

 

Petra van Houtum

juni - juli 2021

Een bezige bij, ondernemend, maar minder avontuurlijk?? Veel lopen is belangrijk, want lekker eten is dat ook! We hebben al meerdere keren samen mogen werken met Petra en waren nieuwsgierig naar alle paden die Petra reeds bewandelde en denkt te gaan bewandelen.

Veel leesplezier!

 

Renée Langens

mei - juni 2021

Ook voor deze editie van 'In de schoenen van....' interviewden wij weer een inspirerend en ondernemend persoon. Zij heeft hard gewerkt voor waar zij nu staat en dat is niet voor niets naast een boekenkast! Lees in het interview hoe zij kinderen én jongeren wil motiveren om te lezen. En dat werkt aanstekelijk, want studentmedewerker Annabelle is fan!

Veel leesplezier door en over Renée!

En over leesfan Annabelle gesproken: Zij schreef een mooi artikel over leesmotivatie: 'Heel moeilijk kan het niet zijn'

 

Isa de Bruin

april 2021

Deze maand hebben we schoenen met hele jeugdige voeten! Deze maand staat voor ons  helemaal in het teken van de jongeren. Hoe zetten we hen in hun kracht en hoe krijgen zij gelijke kansen? Isa is een prachtig voorbeeld van een ondernemende jongere die haar kansen ziet én grijpt en hierdoor op jonge leeftijd al veel voor de samenleving heeft gedaan. Wij zijn trots en blij dat we zoveel met haar samenwerken!

Lees hier meer over deze jonge ondernemende social worker!

 

Zoé ten Brink

maart 2021

Ook deze maand is het ons weer gelukt een inspirerende en ondernemende persoon te strikken voor ons interview 'In de schoenen van....' Wij van Ondernemend Onderwijs komen haar met regelmaat tegen (live of digitaal) en hebben samen eenzelfde doel: promotie van techniekonderwijs! Maar Zoé is meer dan alleen techniekonderwijs!

Ontdek hier wie Zoé nog meer is!

 

Nathalie Cosentino

februari 2021

Wat een ondernemendheid zit er in Nathalie! Steeds willen vernieuwen en ontwikkelen om zo jongeren verder te brengen. Wat heeft Nathalie al veel gedaan en wat doet ze op dit moment veel. Ze vertelt enthousiast over wat haar bezig houdt en hoe zij is gekomen tot waar ze nu is. Twee verschillende schoenen passen hier perfect bij! Al zou ze eigenlijk veel meer voeten moeten hebben....

Ontdek de veelzijdigheid van Nathalie hier, veel leesplezier!

 

Monique van Dam

januari 2021

Met deze schoenen trekt Monique Den Bosch én de wereld rond, al kan ze haar werk bij ONE WORLD Citizens ook vaak prima af op haar sloffen... Monique verbindt namelijk veelal digitaal jongeren over de hele wereld met elkaar. Wereldwijd samenwerken voor een betere en duurzamere wereld waardoor er prachtige lokale jongerenprojecten, startups en ondernemingen ontstaan.  Er lopen heel veel jongeren op deze wereld rond met een droom, een idee en Monique verbindt en faciliteert hen om hun dromen en ideeën te verwezenlijken.

Lees hier het inspirerende interview dat we met Monique hadden. 

 

Kim Cleijn

december 2020

Dit zijn de kleurrijke schoenen van Kim Cleijn. Zij is al jaren de enthousiaste directeur van KC De Kwartiermaker in Den Bosch en in deze rol ook verbonden met Ondernemend Onderwijs 'sH. Een kritische blik op zichzelf en op anderen, dat is wat zij haar leerlingen gunt en mee wilt geven. Daarnaast wil zij heel graag meer connectie met de wijk én buiten en bewegend leren nog meer integreren op school! En daarom zijn wij ook zo blij met Kim als partner!

Lees hier meer over Kim en haar prachtige idealen!

 

Eef Smits

november 2020

Eef Smits is al vele jaren 'ambassadeur van de techniek'. Zijn missie om kinderen techniek te laten beleven heeft hem bij Ondernemend Onderwijs gebracht en andersom. Er staat ons een ondernemende toekomst te wachten samen met Eef. Samen gaan we de strijd van de vooroordelen over techniek aan en brengen we techniek in de scholen én de scholen in de techniek!

Maar Eef is natuurlijk veel meer, veel leesplezier!

 

John Wildenberg

oktober 2020

Dit zijn de prijswinnende blote voeten van een man die graag zelf met zijn voeten in de klei staat. Een hulpverlener die al veel verschillende stappen heeft gemaakt en die met veel passie zijn vak uitoefent.

Een sportief, sociaal mens, die niet in het geld zwemt, zoals de foto zou kunnen doen vermoeden. Nee, hij gooit zijn geld liever niet over de balk en zorgt er op velerlei creatieve manieren voor dat zijn medemensen ook met voldoende geld de maand door kunnen komen. Geld speelt namelijk een grote rol in het leven van John Wildenberg.

Lees maar in dit interview hoe dat precies zit

 

Marianne Rongen

september 2020

We zien hier de sportieve schoen van een onderwijsinnovator in hart en nieren! Een inspirator die met kunstzinnige blik en passievol de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en -waar mogelijk- verbetert. Op 'eigen wijze' is zij actief , o.a. met Jantje Beton, Bewegend Leren, Buiten Leren en een bijzonder e-portfolio voor leerlingen.

Lees hier zelf waarom je Marianne niet snel op hoge hakken zult zien lopen

 

Marelle Pronk

Juni 2020

Marelle is als directrice van de Bossche Vakschool een ondernemende marsupilami, die graag samen met anderen dingen wil opzetten, kansen wil creëren, en daar  enthousiast van wordt. Haar motto is: gewoon doen, met mensen die willen.  Dat neemt ze elke dag mee, inspringen op wat je wordt aangeboden, in zee gaan met de mensen die willen samenwerken, daar zit energie op.
Benieuwd naar meer? Lees hier het hele verhaal!

 

Femke Gijsbers

Mei 2020

OO bestuurslid Femke Gijsbers heeft een tomeloze energie en zin in avontuur. Of dit nou voor haar werk bij Avans Hogeschool Social Work is, als bestuurslid van Ondernemend Onderwijs 'sH of elders, zij gaat er voor!

Ze houdt van de bergen en geen berg is haar te hoog! Letterlijk of figuurlijk, al naar gelang de situatie én de schoenen die zij op dat moment aanheeft. En zij beklimt die berg liefst met een stevige pas! En zoals je in haar vragenlijst kunt lezen, heeft ze ook al heel wat van die stappen gemaakt. Ze houdt dan ook van nieuwe dingen aanpakken en van uitdagingen. Wie weet waar dit haar nog allemaal zal brengen in haar leven?

Zij heeft er in ieder geval zeker veel zin in! Lees hier maar

 

Katja Brooijmans

April 2020

Deze maand een speciaal eerbetoon aan de draagster van deze mooie rode laarsjes: Katja Brooijmans!

Katja stond, als Beleidsmedewerker Cultuur en Onderwijs & Arbeidsmarkt bij de Gemeente 's-Hertogenbosch, samen met Margo van den Oord, onze programmaleider, aan de wieg van Ondernemend Onderwijs 'sH. Vanuit haar basis Cultuur ziet zij en bouwt zij overal aan verbindingen, zowel regionaal, landelijk als Europees, en dit altijd ten dienste van de maatschappij. Ook OO 'sH betrok zij zo regelmatig bij maatschappelijke of onderwijsprojecten.  

Katja, een creatieve, muzikale, gepassioneerde, reislustige dame, die bruist van ideeën en deze ook graag deelt. 

Katja, die graag zelf met haar stokje zwaait, gaat nu het stokje doorgeven. Hoezo? Lees dat hier maar in: 'In de schoenen van ....'. We zullen haar erg missen!

 

Minke van Boekel

Februari 2020

Minke wil graag de wereld wat mooier maken, te beginnen bij Brabant! Lees in haar interview 'In de schoenen van ......' hoe zij tot dit inzicht kwam.

Ondernemend Onderwijs 'sH kwam met deze energieke dame in contact tijdens het Energiefestival in het Evoluon te Eindhoven in november 2019. Het was direct een match! We zoeken immers allebei steeds naar (nieuwe) kansen en mogelijke samenwerkingen. Wij vanuit het onderwijs en Minke vanuit 'Brabant geeft Energie'.

Onze paden gaan elkaar zeker regelmatig kruisen, zoals bij de VerduurSamen Challenge voor V.O. scholen, waar we beiden onze netwerken inzetten.

Zie hier een filmpje over de VerduurSamen Challenge

 

 

 

Leonie Gossens

Januari 2020

Inspireren, ervaren en laten leren: Leonie Gossens is als projectleider bij Babel Den Bosch altijd op zoek naar manieren om kinderen kennis te laten maken met kunst en cultuur. Daarbij is zij tevens een goede ambassadeur voor OO 'sH.

Lees hier het interview: 'In de schoenen van .... Leonie Gossens'

Ook Ondernemend Onderwijs 'sH draagt graag haar steentje bij aan kunst en cultuureducatie in Den Bosch en omgeving. Zij doet dit o.a. door op haar website en in de maandelijkse Nieuwsbrief een podium te bieden aan inspirerende onderwerpen over kunst en cultuur uit het netwerk.

 

Sander van Roy

December 2019

Wie past deze schoen? 

Wij hoefden niet lang na te denken aan wie we de eer zouden bieden als eerste in onze nieuwe rubriek 'In de schoen(en) van ....' te shinen.

Sander van Roy, docent biologie, coördinator onderwijs, coördinator internationale projecten en stagebegeleider op de Sancta Maria Mavo, is een echte ambassadeur voor Ondernemend Onderwijs. Vanaf onze start is hij altijd zeer nauw bij ons betrokken geweest. Deze enthousiaste onderwijsvernieuwer staat altijd voor ons klaar met hulp of advies. Hij is een bevlogen spreker en een ondernemend mens pur sang. 

Lees hier: In de schoenen van ......Sander van Roy