HOU JIJ VAN EEN UITDAGING EN BEN JE OP ZOEK NAAR EEN BIJZONDERE STAGEPLEK?

Ben jij (2e) 3e of 4e jaars hbo'er en op zoek naar een stageplek voor komende maanden? Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij graag meewerken aan echte vraagstukken uit de samenleving? Wil je graag onderdeel uitmaken van een groeiend en boeiend netwerk en wil jij dat er naar jou wordt geluisterd?  Dan ben jij misschien wel onze nieuwe studentmedewerker!

Lees meer

Voor welke uitdagingen kom je in 2020 als studentmedewerker bij OO 'sH te staan? Dat zijn er veel! O.a.:

- kiezen voor een digitale én fysieke stage!

- zoeken naar jouw kracht en deze inzetten in de projecten waarin wij deelnemen en die bij jou passen!

- zelfstandig kunnen werken en daarbij ook om hulp durven vragen bij het team van OO 'sH!

- brede belangstelling tonen, mee onderzoek te verrichten en je te ontwikkelen op allerlei gebieden!

Dus: WIE DURFT?

 

Je taken zullen verder o.a. bestaan uit:

-het mee organiseren van netwerkbijeenkomsten en het samen beantwoorden van vragen uit het bedrijfsleven én het onderwijs

-ondersteunen en begeleiden van projecten van scholen en bedrijven

-meewerken aan het uitbreiden van het netwerk en uitdragen van de doelen van Ondernemend Onderwijs 'sH

Tot op heden hadden we stagiaires van Avans Business Creation, Avans Social Studies, Fontys Hogeschool (Pabo) Den Bosch en Eindhoven (Gerontologie), Konings Theater Academie, HAS Hogeschool, Fontys Academy for Creative Industries Tilburg, Fontys Sportkunde Eindhoven. 

 

Stuur snel een motivatiebrief naar Ondernemend Onderwijs ’sH! 

Of bel ons!  06  51534041 

 

Namens het team van Ondernemend Onderwijs,

Margo van den Oord, Programmaleider

 

Studentmedewerkers OO 'sH februari t/m juli 2021

In januari nam er een aantal studentmedewerkers afscheid en een drietal studentmedewerkers is inmiddels weer aangesloten! Wie zijn onze studentmedewerkers en wat zijn de plannen van ieder? 
Maak kennis met Camille, Dorieke, Nick, Casper, Annabelle en Romy! Zij stellen zich graag aan je voor en vertellen waar zij dit half jaar mee aan de slag gaan. Lees hier meer over onze huidige studentmedewerkers!

 

Studentmedewerkers OO 'sH februari 2020 t/m juni 2020

In februari 2020 begon het 2e halfjaar stage van onze studentmedewerkers. 

Een groot deel van de studenten blijft nog een half jaar bij OO, zoals je op de foto kunt zien. Links boven staat Pepijn, 4e jaars student Social Work bij Avans. Pepijn was eerder studentmedewerker en sloot nu weer enthousiast aan.

Marjolein, Johan Colin en Lilia ken je nog van het vorige halfjaar. Je zult over hen weer regelmatig iets lezen.

 

Studentmedewerkers OO 'sH september 2019 t/m februari 2020

Even voorstellen:

Het is ieder half jaar weer verwonderlijk hoe op heel natuurlijke wijze nieuwe - uiteraard ondernemende - studenten zich aanmelden bij OO 'sH.
Hierin spelen de studenten die afscheid nemen een grote rol, want door hún enthousiasme worden steeds opnieuw studenten geprikkeld om zich bij ons aan te melden als studentmedewerker of stagiaire.
Met ingang van het nieuwe schooljaar is ons team uitgebreid met v.l.n.r. Marjolein*, Ebony, Stef*, Lilia*, Johan en Colin*. De studenten met een sterretje ken je al van voorgaand schooljaar. Zij blijven nog een half jaar langer bij Ondernemend Onderwijs. 

Zij introduceren zich hier, scrol even naar beneden voor hun motivatie!

 

Studententeam OO 'sH februari t/m juni 2019

Per februari 2019 zijn we weer met bijna een nieuw team studentmedewerkers bij Ondernemend Onderwijs 'sH gestart. 
Wederom vanuit diverse HBO-opleidingen zijn (v.l.n.r. boven) Stef, Marjolein, Chris (en beneden) en Lieke, Jeroen en Lilia bij Ondernemend Onderwijs aangehaakt. Allen werken vanuit hun belangstelling en hun expertise (opleiding) mee aan een stageopdracht binnen de projecten waar Ondernemend Onderwijs 'sH bij betrokken is. Dit keer komen de studentmedewerkers van de opleidingen Pabo, Social Work, Sportkunde, Toegepaste Gerontologie en IEMES (Communicatie - International Event, Music & Entertainment Studies). Op deze wijze krijgen wij en ons netwerk een mooie mix van informatie en ideeën bij de aanpak van vraagstukken op het gebied van ondernemendheid. 

 

Studententeam OO 'sH september 2018- februari 2019

Even voorstellen

Een nieuw schooljaar betekent ook nieuwe studentmedewerkers bij Ondernemend Onderwijs 'sH. 
We zijn er weer in geslaagd een mooi, divers stel HBO-studenten bij ons team te betrekken. Allen met hun eigen talent en vanuit diverse opleidingen. Op deze wijze krijgen wij en ons netwerk een mooie mix van informatie en ideeën bij de aanpak van vraagstukken op het gebied van ondernemendheid. Je zult Lobke, Chris, Katja, Willemijn en Femke komende maanden dus regelmatig tegenkomen bij netwerkbijeenkomsten of werkbijeenkomsten. Allemaal werken zij aan een andere stageopdracht voor school ingepast in het Ondernemend Onderwijsprogramma.

 

Studententeam OO 2017-2018

Aangenaam kennis te maken!
Voor het schooljaar 2017-2018 is het weer gelukt een prachtig team van hogeschool studenten te verbinden aan Ondernemend Onderwijs. Een mooie mix van 2e, 3e én 4e jaars, dit keer vanuit Avans, Fontys en HAS. Enkelen kennen we nog van vorig schooljaar. De 'student-medewerkers' werken vanuit hun eigen interesse én studierichting en leveren daarmee hun input bij vragen uit de samenleving. Daarnaast ondersteunen ze bij de organisatie van netwerkbijeenkomsten, bij het verwerken van vragen uit het netwerk op onze HUB's en bieden hulp op scholen en bedrijven. 
We stellen ze hierbij aan u voor: Yasheley, Amy, Charlotte, Odilia, Apolline en Pepijn.

Amy heeft per februari 2018 afscheid genomen en in maart 2018 gaat Yasheley een stage in het buitenland doen.

De student-medewerkers die hen opvolgen van februari t/m juni 2018 zijn Lucas en Bram.

 


Meer over student-medewerkers lees je onder het kopje Over ons / Programmateam OO 'sH

 

Waarom student-medewerker bij OO? Imke Lucius vertelt:

Imke is student aan de Pabo Den Bosch (Fontys Hogeschool voor Kind en Educatie). Van februari 2017 t/m juli 2017 is/was zij student-medewerker bij Ondernemend Onderwijs. Wat waren haar ervaringen met onze organisatie?

'Voor mij betekent Ondernemend Onderwijs innovatie. Innovatie in de manier van onderwijs verzorgen, maar ook leren innoveren door kinderen, leerlingen van het voortgezet onderwijs en studenten zoals ik. Als Pabo student heb ik natuurlijk veel affiniteit met het onderwijs en vind ik dat het mijn taak is om de veranderingen in het onderwijs in de gaten te houden. Maar zelfs al ga je niet het onderwijs in, dan is ondernemendheid op zich een belangrijke eigenschap die van pas komt in alle vakgebieden. Ondernemend Onderwijs is voor studenten een mooie kans om hun talenten in te zetten voor een maatschappelijk belang.'

 

Lander over zijn stageperiode bij Ondernemend Onderwijs:

Lander Severins is student aan de Konings Theateracademie en cabaretier. Met twee andere studenten van de KTA (Corine Hulshof en Myrthe van der Velden) deelde hij 2 'stageplekken' bij Ondernemend Onderwijs van februari 2017 t/m juli 2017.

Wat vond Lander van zijn tijd bij Ondernemend Onderwijs?

'Een half jaartje meedraaien in het team van Ondernemend Onderwijs heeft me geleerd dat het niet vanzelfsprekend is in de zakelijke en educatieve wereld om creatief écht vrij te denken. Zo heb ik ervaren hoe fijn het is om mensen te kunnen helpen door ideeën open te trekken, breder te maken, aan te vullen. De dankbaarheid die je daarvoor terugkrijgt vanuit zowel project als initiatiefnemer is fenomenaal. Ben je dus ook creatief ruimdenkend? Kies dan zeker voor een stage bij Ondernemend Onderwijs! – Lander Severins (Studentmedewerker bij OO voor theaterbureau PLANT)'

 

Student-medewerkers OO helpen Rodenborchcollege

Student-medewerkers van Ondernemend Onderwijs zijn op het Rodenborchcollege ingezet als advies/vraagbaak bij het maken van de profielwerkstukken voor havo 4.

Gedurende de laatste weken van dit schooljaar waren, op vaste tijden, steeds minimaal 2 student-medewerkers van OO 'sH aanwezig om de 4 havo-leerlingen zo mogelijk met raad en daad bij te staan. 

Een mooi voorbeeld van verbindingen tussen HBO, VO en organisaties! 

En zeker een mooie vorm van ondernemend onderwijs!