Zalen vol verhalen / Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum heeft onlangs een nieuwe educatievisie gelanceerd met een nieuwe site en een animatie. Het nieuwe en aangepaste aanbod is hoofdzakelijk ingestoken op onderzoekend en ontdekkend leren.

Ben jij geïnteresseerd in cultuur? Bekijk dan onderstaande pitch en wij bieden je de mogelijkheid om jouw project bij ons museum op te zetten en uit te voeren. We ondersteunen je hier graag bij. 

Contact: Sofie Boon

 

Lees meer

Als Het Noordbrabants Museum vinden we het belangrijk om nauw samen te werken met de leerkrachten van de toekomst. In het kader van Ondernemend Onderwijs ontwikkelen zij museumlessen, compleet met voorbereidende en verwerkende les in de klas. Natuurlijk voeren ze de museumles ook echt uit met leerlingen van hun stageklas, in het museum.

We laten ons graag verrassen door frisse ideeën van de studenten. Versterkt door de eisen die de pabo aan het werk van de studenten stelt vormt het voor ons een belangrijke inspiratiebron voor de ontwikkeling van educatieve programma’s die aansluiten bij de actuele wensen van het onderwijs.