Klasseboeren Den Bosch e.o.

De Klasseboeren zijn boerenbedrijven vlakbij Tilburg, Eindhoven, Den Bosch, Oosterhout, Breda, Oss en Nijmegen die een veilige en interessante omgeving aanbieden voor leren in de praktijk. De agrarische ondernemers zijn didactisch goed onderlegd en bieden scholieren de kans om van het boerderijleven te komen leren. Leren door beleven! De Klasseboeren voldoen aan het kwaliteitssysteem voor boerderijeducatie en de aangeboden leerstof sluit aan bij de kerndoelen van het onderwijs.

Pitch Klasseboeren

Contact: Sjannie Leeyen, 073-5325511

Email: denbosch@klasseboeren.nl

website Klasseboeren Den Bosch e.o.

 

 

 

‘Klasseboer on tour’, donderdag 16 mei 2019 van 16.00 uur tot 17.30 uur

Graag nodigen we je uit voor ‘Klasseboer on tour’. Deze vindt plaats op donderdag 16 mei 2019 van 16.00 uur tot 17.30 uur bij educatieboerderij Op De Nieuwe Kampen in Vinkel.

Deze inspiratie-bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van kinderopvang organisaties, basisscholen, voortgezet onderwijs én netwerkpartners uit deze regio om zélf te komen ervaren wat kinderen met al hun zintuigen beleven als ze hier op bezoek komen. Ook zullen we vertellen over de subsidieregeling van Jong Leren Eten en bespreken wat dit voor jouw school/ kinderopvang, of de scholen/ kinderopvang waarmee je werkt, kan betekenen.

En… we zullen wat lekkers serveren dat rechtstreeks van het land komt.

Lees meer

Waar komt ons eten vandaan en hoe wordt het eigenlijk gemaakt? Veel kinderen hebben er geen idee van. Ken je ook de verhalen van kinderen die denken dat groenten in een fabriek gemaakt worden, niet weten dat een wortel onder de grond groeit, of niet weten hoe een groene paprika smaakt? Juist voor deze kinderen is het leuk en leerzaam om eens te zien waar het eten, dat op hun bord ligt, nou eigenlijk vandaan komt. Zo krijgen ze meer gevoel bij hun eten, je kunt ze meer leren over voeding, ze vinden het vaak reuze interessant en gaan opeens groenten proeven waarvan ze thuis zeggen “dat lust ik niet!”

In Brabant doen de Klasseboeren graag hun deuren open voor de kinderen, die met hun klas/ groep op bezoek komen. Hier kunnen de kinderen samen beleven, proeven en ruiken waar hun eten vandaan komt.

Tijdens deze bijeenkomst willen we juist de professionals kennis laten maken met het werk van de educatieve Klasseboer.

 

Kom jij ook naar ‘Klasseboer on tour’? Aanmelden kan via deze link

Met vriendelijke groet, namens de Klasseboeren en Jong Leren Eten