Onderwijs helpt Onderwijs bij talentontwikkeling met techniek (OhO-t)
Op veel basisscholen komt natuur- en techniekonderwijs te weinig aan de orde. Leerkrachten hebben daar moeite mee. Om die te helpen zijn in de afgelopen jaren, met hulp van pabo- en ROC-studenten, lessenreeksen ‘Onderwijs helpt Onderwijs’ (OhO) ontwikkeld. Het zijn technieklessen over Licht, Lucht, Constructie, Elektriciteit en Programmeren.
Pitch Onderwijs helpt Onderwijs 2020
Lees meer
In opdracht van de Pabo moeten derdejaars studenten een 'innovatief onderwijsontwerp' maken in samenwerking met een externe instantie.
Iris van Hemert en Lisa Minkels werkten vanaf september tot en met december 2019 samen met Onderwijs helpt Onderwijs aan een innovatieve lesontwerp. Doel was: extra lessen bouwen rondom de bestaande online lessen Programmeren van OhO. Iris werkte dit uit op haar stageschool bs Het Palet met programmeren van dans en drama. Lisa deed dat met programmeren rondom kleding of meubels maken op KC Westerbreedte. Zij deden dit onder begeleiding van OhO en gedeeltelijk in samenwerking met studenten van het Koning Willem 1 College.
Op 15 januari 2020 presenteerden zij hun innovatieve ontwerp, samen met alle andere derdejaars Pabostudenten uit Den Bosch en Veghel, aan zo'n 160 belangstellenden in de hal van het Provinciehuis.
Jongeren in opleiding vormen een goudader in onze samenleving, die nog nauwelijks is aangeboord. Het OhO-t-project laat zien, hoe jongeren in staat zijn een prachtige bijdrage te leveren aan onderwijskundige, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland.
contact: Klaas Stegeman of Dick de Jong
Video Onderwijs helpt Onderwijs
Lees meer