RekenGym

Project RekenGym laat leerlingen buiten bewegen op het schoolplein, waarbij de basisbewerkingen versnellen en het gemiddelde rekenniveau zal stijgen. Door het inzetten van de spellen van RekenGym wordt bewegend rekenen een structureel onderdeel om het automatiseren te onderhouden, waardoor de rekenbasis én de leerling in beweging blijft. Bewegend leren is niet alleen gezond, maar ook effectief & leuk!

Contact: Juul Wijnen  /  06-43986606

website RekenGym 

filmpje RekenGym 

Lees meer

RekenGym is een project waarbij leerlingen buiten in beweging zijn, terwijl ze de basisbewerkingen van rekenen automatiseren.

De spellen van RekenGym laten kinderen buiten bewegen tijdens het maken van erbij-, eraf-, keer- en deelsommen, waardoor er op een actieve, gezonde manier een betere rekenbasis wordt gevormd.

Door deze betere basis wordt er veel meer rendement gehaald uit de gewone rekenlessen van de leerkrachten waardoor het gemiddelde rekenniveau gaat stijgen.

Bewegend leren is niet alleen gezond, maar ook effectief & leuk!

Door het afsluiten van ieder beweegmoment met het “Minuutje Mindfulness” (‘bewust stilzitten’), worden kinderen bewust van hun eigen lichaam en eigen gevoelens. Ze leren zich te concentreren en rustig te worden waarna ze door kunnen met de reguliere lesstof.

Is project RekenGym (een boost voor de basis in 6 weken tijd) niet mogelijk, dan is de aanschaf van rekenspel Somlopen wellicht een optie?

Door het inzetten van rekenspel Somlopen (onderdeel van RekenGym) wordt bewegend rekenen een structureel onderdeel om het automatiseren te onderhouden, waardoor de rekenbasis én de leerling in beweging blijft!