Samen duurzaam verder! Ook met het Brabants onderwijs!

Brabant geeft Energie is een beweging voor en door Brabanders. Een beweging waarin burgers, kennisinstellingen, publieke instellingen en het bedrijfsleven de krachten bundelen en hun energie inzetten voor de energietransitie. Zo kunnen we van Brabant een provincie maken die uitblinkt in het opwekken van duurzame energie en het besparen van energie. Met en voor bewoners. Vernieuwen en omdenken staan centraal. Wij bouwen aan een Brabants netwerk dat de energietransitie zichtbaarder maakt en versnelt. Het zichtbaar maken doen we vooral op ons platform: Ik geef Brabant energie. Daarnaast ondersteunen we technische- en/of sociaal innovatieve initiatieven met kennis, netwerk en waar nodig financiering.

Ook zijn we actief betrokken bij verschillende challenges, zoals bijvoorbeeld de VerduurSamen Challenge. Ook het team van OO 'sH draagt hierin graag haar steentje bij door haar netwerk te informeren en hierbij te betrekken.

Lees meer

De VerduurSamen Challenge is een prachtig initiatief van drie middelbare scholieren uit Brabant. Zij zien in dat de aarde in gevaar is en om de koers veranderen, roepen ze andere scholieren op om met hun middelbare school mee te doen. In het kort bestaat de challenge uit het vergroten van bewustwording onder jongeren en het bedenken van een creatief en haalbaar idee om scholen te verduurzamen. De provincie stelt een geldbedrag beschikbaar voor de uitvoering van een aantal van de ideeën die hieruit voortkomen.

 

Brabants onderwijs geeft energie op het Energiefestival

Energie, de kranten staan vol over dit onderwerp. We moeten meer bewust worden. Zuinig zijn met de energie die we hebben. We willen vooral ook schone energie. Zonnepanelen, windenergie, wel of geen windmolen in jouw achtertuin?
Ook Ondernemend Onderwijs 'sH zet zich vol energie in voor duurzaam- en milieubewust onderwijs.

Zo waren wij met een groep van Creatieve Verbinders met Brabant geeft Energie vertegenwoordigd op het Energiefestival 2019, dat op 7 november 2019 plaatsvond in Eindhoven. Ook werden hier winnaars bekend gemaakt van de VerduurSamenChallenge gericht op het vergroten van bewustwording onder jongeren en het bedenken van een creatief en haalbaar idee om scholen te verduurzamen. Een dag vol informatie over mooie initiatieven, projecten, kennismaken, ideeën uitwisselen. Het Evoluon bruiste!
Meer weten? Lees hier over deze boeiende dag