STOOOM

De wereld verandert in een snel tempo. Kennis blijft belangrijk maar ook vaardigheden als creativiteit, samenwerken, probleemoplossend handelen en digitale geletterdheid moeten ontwikkeld worden. STOOOM is een initiatief vanuit Filios Scholengroep, SAAM*scholen, Het Hooghuis Stadion, Talentencampus Oss, Muzelinck centrum voor de Kunsten en NOBB Bibliotheek Oss. Samen willen we dynamische, innovatieve omgevingen creëren waar kinderen tussen de 4 en 14 jaar worden uitgedaagd om te onderzoeken, ontdekken en te ondernemen.

Wij hebben voor een PABO-student die op zoek is naar de meest effectieve manieren om snel veel ervaring in het onderwijs op te doen hebben wij de volgende opdracht in gedachten:

Het luisteren naar en het maken van podcasts is de laatste jaren heel populair geworden. Bij ons STOOOMlab op locatie Muzelinck in Oss hoort ook een echte podcaststudio. Net voordat we moesten sluiten in maart 2020 hebben we met het steamteam een training gevolgd. We hebben de materialen, ideeën, genoeg leerlingen en leerkrachten die er graag gebruik van willen maken, een samenwerking met de bibliotheek en Radiorakkers en nog veel meer. Maar we missen nog iemand die dit zo interessant vindt dat hij of zij ons wil helpen om er een fantastische educatieve activiteit van te maken. Heb jij zin om radio maken (podcasting) te verbinden met taalonderwijs? Zie jij kansen om met kinderen podcasts te maken zowel spontaan als in opdracht? Help je ons met lesbrieven voor onze STOOOMkist rondom podcasting die door scholen in Oss en omgeving geleend kan worden? Dan is STOOOM in de komende weken de juiste plek voor jou. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. 

Website STOOOM,

contact: Tessa van Zadelhoff

Film over het uitleensysteem van STOOOM

Filmpje STOOOM

Lees meer