Bedrijvenmarkt Pabo

Op 18 september 2019 organiseerde Pabo Den Bosch, in samenwerking met Ondernemend Onderwijs ‘sH, de start van de profilering voor derdejaars studenten. Bij deze profilering krijgen instanties en studenten de mogelijkheid om samen een innovatief onderwijsconcept te ontwikkelen. 

Meer dan 20 instanties waren aanwezig om hun innovatief idee of vraag neer te leggen bij de derdejaars studenten van pabo Veghel en Den Bosch. In drie rondes kregen de studenten de mogelijkheid om met een instantie in gesprek te gaan over dat innovatieve concept. Op basis van deze rondes kunnen de studenten een keuze maken met welke instantie zij het komende half jaar aan de slag zouden willen gaan. 

Lees meer

Na afloop van deze rondes verzamelden studenten en instanties zich in de aula, waar Ondernemend Onderwijs ‘sH aansluitend een passende netwerkbijeenkomst organiseerde. 

Onder leiding van Stef van den Broek, zelf student aan de pabo en tevens werkzaam bij OO ‘sH, werden er verschillende vragen gesteld die zowel de instanties als de studenten aan het denken zetten. De aanwezigen kregen daarna de mogelijkheid om in verschillende speeddate rondes kritisch te kijken naar hun beeld van dit innovatieve concept. Bijvoorbeeld met de vraag: “Hoeveel ondernemendheid en vrijheid zit er er in je onderwijsconcept? Hoe zou je dit mogelijk kunnen uitbreiden?”

Na de speeddates werd er afgesloten met een drankje, waarbij nieuwe contacten gelegd konden worden en waar bestaande connecties verder konden worden uitgediept. Veel studenten en vertegenwoordigers van bedrijven maakten hier dankbaar gebruik van.

Het komende half jaar werken de studenten van Pabo Veghel en ‘s-Hertogenbosch samen met de instanties aan het innovatieve onderwijsconcept. Ondernemend Onderwijs ‘sH zal zowel hen hierin blijven ondersteunen om zo tot mooie resultaten te komen. 

 

Op 15 januari 2020 zullen de studenten, in aanwezigheid van hun externe partner, hun vernieuwende onderwijsconcepten presenteren in het Provinciehuis.