Is de 'hybride werknemer' de toekomst?

De netwerkbijeenkomst van 22 mei 2019, met het thema: 'is de hybride werknemer de toekomst?' was boeiend en zeer levendig.

Gastspreker Anja Hendriks is goed bekend met het fenomeen hybride werken. Zij werkt zelf al jaren als leraar-ambtenaar, leraar-onderzoeker én als leerkracht primair onderwijs.

Na een warm welkom aan alle aanwezigen en de introductie door Jan Raemaekers (programmateam OO 'sH) werd het woord gegeven aan Anja Hendriks-Jacobs, die haar presentatie in twee delen had opgebouwd. Na elk deel van deze presentatie namen de aanwezigen in groepjes plaats aan diverse tafels, waarop verschillende stellingen rondom het hoofdthema lagen. Hierover werd in ieder groepje uitgebreid gebrainstormd, waarna de resultaten werden meegenomen naar het centrale gedeelte om hier nog eens gezamenlijk over van gedachten te wisselen.

Lees hier de uitwerking van de middag.

 

Lees meer

Anja Hendriks startte het eerste deel van haar presentatie met de vraag: wat is eigenlijk een Hybride Werknemer? Hierbij nam zij de aanwezigen mee in haar eigen ervaringen.

Na de brainstorm in groepjes besprak Anja in deel twee van haar presentatie wat de voor- nadelen kunnen zijn van het hybride werken. Anja kan putten uit een hele dosis ervaring, dus weet goed waarover zij spreekt. Vervolgens werd er wederom over een aantal stellingen gediscussieerd, waarna de mooiste opbrengsten centraal werden genoemd. Afgesproken werd contactgegevens van de groep met elkaar uit te wisselen en hierop zeker nogmaals terug te komen. Het onderwerp is heel actueel en verdiend het om, wellicht met een grotere groep, verder over door te praten.

Benieuwd naar de hele presentatie van Anja? Klik hier.

 

Contact met Anja Hendriks, of meer van haar lezen? Klik op een van de onderstaande links. 

 

LinkedIn van Anja Hendriks-Jacobs

Twitter van Anja Hendriks-Jacobs

Website Onderwijs van Morgen, met Anja als gastblogger

Klik hier om meer te lezen over Anja's onderzoek

  

De door Anja genoemde websites/onderzoeken in de presentatie:

https://www.hybridedocent.nl/ 

https://www.pbt-netwerk.nl/kennisbank/onderwijsdrijfveren-onderzoek-wie-zijn-de-leraren-van-morgen