OnderwijsInnovatieLab bij Avans

Op woensdag 23 mei 2018 vond op initiatief van de Gemeente 's-Hertogenbosch op de Avans Hogeschool het OnderwijsInnovatieLab plaats, met als thema: 'De nieuwe leeromgeving'.

Katja Brooijmans opende deze middag waarna Wethouder Eric Logister het belang van onderwijsinnovatie onderschreef en de mooie initiatieven van deze middag prees. Heleentje Swart, coördinator duurzaamheid Nordwin College Friesland, gaf vervolgens een mooie presentatie over onderwijsinnovaties en nieuwe leeromgeving.

Meer dan tien vernieuwende onderwijsconcepten uit de regio presenteerden daarna hun initiatieven aan belangstellenden en aan elkaar. De ruim negentig aanwezigen konden zich aanmelden voor twee verdiepingssessies naar keuze, waar zij meer leerden over deze onderwijsconcepten.

Lees meer

Allerlei onderwerpen kwamen daarbij aan bod: van onderwijsplannen voor Buitenonderwijs, tot een theaterwerkplaats en het verbinden van basisonderwijs met wijk en organisaties. Ondernemend Onderwijs ‘sH ondersteunde daarbij elke standhouder met een toegewijde studentmedewerker.

Daarnaast was er ruimte om elkaar beter te leren kennen: connecties werden gelegd en best practices werden uitgewisseld. Zo kwamen de meest innovatieve, vooruitstrevende onderwijsprojecten uit de stad bij elkaar. Ondernemend Onderwijs ‘sH was hierbij facilitator en verbinder.

Zo hebben we de dag met zijn allen tot een groot succes gemaakt!

Lees hier het verslag op de website van de Gemeente