Opstart schooljaar 2019-2020 team OO 'sH

De opstart van schooljaar 2019-2020 van het team OO 'sH begon niet als een doorsnee bijeenkomst.

Na ontvangst met Limburgse vlaai en uitleg over de structuur van OO 'sH en haar medewerkers, werden namelijk de wandelschoenen aangetrokken om samen een Verwondertocht te lopen. Geen 'zit' bijeenkomst dus, maar actief met elkaar aan de wandel met de mogelijkheid om ondertussen meer over elkaar en Ondernemend Onderwijs te ontdekken.

Hoe deden we dat?

Tijdens de Verwondertocht waren vijf stops gepland met opdrachten rond de ontwerpcirkel (zie hieronder).

 

Lees meer

  1. Speeddate: Hierbij kregen we 4 verschillende vragen om 4 mensen te leren kennen. Bij elke vraag mochten beide personen 1 minuut (zonder onderbroken te worden) vertellen. 
  2. First date! Iedereen werd gekoppeld aan hun beste match (drietallen) en moest samen gaan ontdekken wat hun gemene deler was. 
  3. The big reveal, met de drietallen bespreken waarom je gekoppeld was. Hierbij werd geadviseerd van de ontwerpcirkel de ‘verkenningsfase’ te gebruiken.
  4. Fase ontwerpcirkel ‘ideeënfase’
  5. Bereid je pitch voor die je straks gaat geven om iedereen te inspireren! 

Het was heerlijk weer, dus iedereen genoot volop van de omgeving en er werd enthousiast met elkaar kennisgemaakt en van gedachten gewisseld.

Terugkoppeling van de Verwondertocht vond plaats bij terugkomst. Kort werden de andere fases van de ontwerpcirkel benoemd. Het Bestuur gaf tussendoor achtergrondinformatie over de organisaties waarvoor zij werkzaam zijn.

Na een hapje en drankje werd in drietallen (de matches) gepitcht. Altijd weer bijzonder wat daar weer voor mooie dingen uitkomen. In de meeste gevallen was het voor de personen duidelijk waarom de matches gemaakt waren en dat men hieraan komende tijd zeker gaat verder werken. 

De eerste stap in een nieuw schooljaar is weer gezet. Bestuur, studentmedewerkers en kernteam staan weer te popelen om aan de slag te gaan. Een van de plannen van het team OO 'sH is om deze manier van ontdekkend leren, via een Verwondertocht, in een training of workshop te gieten. Het netwerk OO zal binnenkort zeker met deze werkwijze kennis kunnen maken. We houden je op de hoogte!