Sancta Maria Mavo laat leerlingen succesvol zijn, 12-05-2017

Een bijzondere netwerkbijeenkomst op 12 mei 2017 bij de Sancta Maria Mavo. Sander van Roy sprak bevlogen over zijn 'Changement', een verandering in het onderwijsconcept waarvoor hij zo'n 10 jaar heeft gestreden. En met groot succes: alle leerlingen die deelnamen aan dit project en die eerder dreigden uit te vallen, vonden een passende plek op de arbeidsmarkt of vervolgschool! 

De Sancta is nu met de hele school overgegaan op een vernieuwende 21e eeuwse aanpak door dit onderwijsprogramma 2.0 vanaf april j.l. bandbreed in te zetten.

Hier de film met uitleg onderwijsprogramma 2.0

Lees meer

Hoofddoel onderwijsprogramma 2.0: alle leerlingen succesvol te laten zijn, o.a. door het mogen maken van fouten. Het beste eruit halen. Echte keuzes geven. Serieus nemen.

Hoe wordt dit bereikt? O.a. door vragen te stellen, antwoorden serieus te nemen en goed te luisteren. In de ochtend korte lessen van een half uur. Tussendoor energizers. En in de middag op school huiswerk maken met, naar eigen keuze van de leerling, wel of geen begeleiding. Vallen resultaten tegen, dan een maand geen keuze, maar verplicht huiswerkbegeleiding. Leerlingen hoeven thuis geen huiswerk te maken.

Onderstaand een impressie van een van de energizers tijdens deze netwerkbijeenkomst: