Veerkrachtig in je vel

De netwerkbijeenkomst “Veerkrachtig in je vel!” van vrijdag 22 maart, heeft aangetoond dat goed voor jezelf zorgen belangrijk is.

Het doel van de middag was om handvatten te krijgen hoe je je eigen veerkracht kan versterken en dat van je leerlingen, medewerkers of een hele (school)organisatie.

 

Lees meer

Na een warm welkom door Nicole van Mook, directrice van BS Het Rondeel en Apolline Mol van Ondernemend Onderwijs ‘sH, geeft Nicole een toelichting hoe ze op een goede manier omgaat met haar team van leerkrachten.

 

Sinds enkele jaren staan de 7 zekerheden centraal. Sleutelwoorden hierbij zijn positiviteit, omdenken en eigenheid. De 7 zekerheden zijn terug te zien in de basishouding van iedere medewerker op BBS het Rondeel. Ze vormen een rode draad en zijn terug te zien door de gehele school zowel bij de pedagogische medewerkers als bij de leerlingen.

Na de opening van Nicole werden de bezoekers door Willemijn Pomstra, studentmedewerker van OO ‘sH, onderworpen aan een test met Kahoot, om de eigen Veerkracht in kaart te brengen. In het algemeen kan gezegd worden dat er volgens eigen inschatting voldoende veerkrachtige mensen aanwezig waren.

 

Vervolgens kondigde Apolline Mol de eerste ronde met twee workshops aan met de titels:

Maak kennis met 'Van druk naar GELUK' ZIJN, is dat nou fijn? door Katja Damen van Find Your Sparkle en Aukje Diks van The Coach Company.

en

Geluksles op de basisschool, hoe word ik gelukkig? deel 1, deel 2, deel 3 door Ivvy Kwak van KC De Haren te ’s-Hertogenbosch.

 

Na een korte pauze met heerlijke zelfgemaakt hapjes van Lieke Kapteijns, studentmedewerker bij OO ‘sH, was het woord aan gastspreker René van der Weel.

René is leerkracht bij KC Sterrenbosch en coach bij Leer- en Veerkracht. Hij ging in op de eerste conferentie over Mentale Fitheid 2020 waar hij in september 2014 bij is geweest. Centraal thema: de kracht van positief denken.

René verzorgde in de tweede ronde ook de workshop: Veerkracht en welbevinden, een 'heleschoolbenadering'.

 

De vierde workshop droeg te titel: Maak kennis met 'Van druk naar GELUK' Hoe kijk JIJ? Wederom verzorgd door Katja en Aukje.

 

Na afloop was er nog even tijd voor een hapje en een drankje. Even de positieve momenten uitwisselen, beetje netwerken om vervolgens vol energie in het overheerlijke zonnetje naar huis te fietsen.

 

Jan Raemaekers,

Kernteam OO ‘sH