Citydeal Kennismaken 's-Hertogenbosch

Op 1 november 2019 vond in 's-Hertogenbosch de City Deal Kennis Maken plaats. Het KW1C was dit keer de thuisbasis van een van de twee landelijke dagen die geheel in het teken staan van kennis delen. 

Het team OO 'sH was deze dag goed vertegenwoordigd. Zij onderschrijft immers het idee van samenwerken, verbinden in stad (regio, landelijk, Europees) volledig. Ook de studentmedewerkers OO 'sH hadden zich voor deze dag ingeschreven, volgden workshops en droegen o.a. hun steentje bij in Ronde Tafelgesprekken met Bossche onderwijs- en onderzoeksvernieuwers.

 

Na een gastvrij welkom, waarbij leerlingen van diverse opleidingen van het KW1C op verschillende manieren betrokken waren, opende de Programmamanager Rowinda Appelman deze dag officieel, waarna de wethouder duurzame mobiliteit, talentontwikkeling en welzijn, Ufuk Kahya, het belang van City Deal in Den Bosch schetste en Cor van Gerven (lid CvB KW1C) vol trots over 'zijn' school en leerlingen sprak. Uit Bristol was Guy Orpen speciaal overgekomen. hij is Deputy Vice-Chancellor en Head Campus Development van de Universiteit van Bristol. Hij schetste het belang van kennisoverdracht en samenwerking tussen diverse partijen uit de stad of land en vertelde over hun innovatieve en leidende aanpak in Bristol.

Vervolgens kon eenieder aan een zeer divers programma deelnemen. Uit het hele land en vanuit heel veel onderwijsinstellingen en organisaties waren mensen aanwezig wat levendige en boeiende gespreksstof opleverde. 

Leuk detail om te vermelden is dat tijdens een van de sessies werd opgemerkt - en ook benoemd - dat het mooi is dat er in 's-Hertogenbosch zelfs studenten aan City Deal Kennis Maken deelnemen. Wij zijn dan ook supertrots op de studentmedewerkers van OO 'sH, die zich steeds intensief inzetten om onderwijsvernieuwingen en innovaties mee op te pakken en uit te dragen.