Het Bossche Kindercongres

 

Het Bossche Kindercongres

Na het succes van het Bossche Kindercongres 2018 heeft het Bossche Kinderparlement besloten om dit jaar weer het Bossche Kindercongres te organiseren.

Op 17 mei 2019 kwamen leerlingen van 25 basisscholen in Den Bosch naar Babel om verschillende workshops te volgen in het thema Kunst & Cultuur.

 

 

Lees meer

Het Bossche Kinderparlement is een groep leerlingen die samen met de gemeente nadenkt over de vormgeving van onderwijs in de regio Den Bosch. Klik hier naar hun website om meer te lezen.

De leerlingen die hierbij aanwezig waren zijn allemaal leerlingen die in hun eigen school in de leerlingenraad zitten of kinderen die nauw betrokken zijn bij ontwikkeling van het onderwijs.

Het doel van het Kindercongres is om aan de kinderen te laten zien hoe Kunst & Cultuurlessen op een actieve en leuke manier vormgegeven kunnen worden. Op deze manier worden de leerlingen gemotiveerd om de directie van hun eigen school aan te spreken om traditionele lesmethodes te veranderen.

Toos Weijermars, Christian Artist en Stef van den Broek van het team Ondernemend Onderwijs ‘sH verzorgden tijdens dit Kindercongres een Verwondertocht door de stad. Tijdens deze tocht door de binnenstad van ’s-Hertogenbosch kregen de leerlingen verschillende kunstopdrachten. Zij tekenden o.a. weerspiegelingen in het water, onderzochten de texturen van muren en lieten hun fantasie de vrije loop in het Verhaalstraatje.Tijdens deze wandeling gingen de leerlingen dus aan de slag met betekenis, materiaal en vorm.

Ter afsluiting van het Bossche Kindercongres heeft de burgemeester van Den Bosch, Jack Mikkers, de leerlingen toegesproken. Hij vroeg hen om de ervaring van dit congres mee naar school te nemen en met de leraren en directie in gesprek te gaan om het Kunst & Cultuur aanbod te vernieuwen.

 

Stef van den Broek, Toos Weijermars en Christian Artist

Deelnemende partijen

  • Babel
  • Bossche Kinderparlement
  • Gemeente 's-Hertogenbosch
  • team Ondernemend Onderwijs 'sH