De gezonde ondernemende kantine

 

Schoolkantine als bedrijf met gezonde voeding voor en door leerlingen

Bij de Bossche Vakschool runnen leerlingen die de richting Horeca volgen in de derde en vierde klas de schoolkantine. Dit doen ze samen met mbo-leerlingen van het Koning Willem 1 College. Per leerjaar doen twee leerlingen mee, dat betekent dat zes leerlingen een week lang, in het kader van een blokstage, in de kantine werken.

Lees meer

De vierdejaars zijn buddy’s van de derdejaars en de mbo-leerlingen nemen de leiding. Ze krijgen  de kans om alles te leren over inkoop, kostprijsberekening, bereiding, service, presentatie en nog veel meer. De school heeft voor deze uitdaging speciaal een nieuwe onderwijsassistent aangetrokken.

Leerlingen volgen tweemaal per jaar deze stage waarbij ze ingezet worden in de kantine van de school. “We willen graag zoveel mogelijk ambachtelijk werken én we gaan op de gezonde toer. Geen ‘vette hap’ maar onder andere verse maaltijdsalades en zelfgemaakte dressing. Natuurlijk moeten we dit niet overdrijven, maar gezonde voeding zal zeker een belangrijke factor zijn", aldus horecadocent Paul de Bekker. De Bossche Vakschool zal zijn naam hierin zeker waarmaken, maar wil op deze manier ook de verbinding tussen het vmbo en het mbo versterken.

Deelnemende partijen

  • PO: Kruiskampscholen
  • VO: Bossche Vakschool, Paul den Bekker
  • VO: Sint-Janslyceum, Jacqueline Richter
  • MBO: Helicon; Koning Willem ! College