Kunstuitleen

 

Presentatie Kunsteducatie en Bibliotheek

In bijgaande presentatie van basisschool 't Schrijverke is te zien en te lezen hoe de projecten 'Kunsteducatie en kunstuitleen' en 'De bibliotheek in de school' van start zijn gegaan en hoe ze verlopen. Veel kleurrijke foto's en filmpjes. Ook is er te lezen hoe de Inspectie opmerkt hoe deze school ondernemendheid stimuleert...Presentatie

 

Kunsteducatie en kunstuitleen

Kunstwerken en kunstuitleen voor en door leerlingen met hulp van bedrijven

BS 't Schrijverke start een kunstuitleen als eigen onderneming. De leerlingen zijn hiervoor verantwoordelijk. Vier maal per jaar kunnen abonnementhouders kunst lenen van de school. Onderdelen die hierbij aan bod komen: de onderneming rendabel te maken, plannen en organiseren, de kunst maken, beschouwen, beschrijven, creativiteit, exposeren, pr en marketing, inrichten van een expositie en kunstbeleveing. De kunstuitleen verhuurt kunst van professionals én leerlingen.

 

Lees meer

Er worden kunstenaars bij het project betrokken voor het geven van workshops aan leerlingen. Leerlingen van het Koning Willem 1 College en Rodenborch stellen hun kunstwerken ter beschikking van de uitleen. De Sancta Maria Mavo gaat met haar leerlingen het ondernemingsplan schrijven. Leerlingen van Van Maerlant maken een filmpje voor de promotie van de Kunstuitleen.

Deelnemende partijen

  • PO: 't Schrijverke
  • VO: Rodenborch College
  • MBO: Koning Willem 1 College
  • HBO: Pabo
  • Bedrijven: Wurth