Klasseboer on Tour!

IJsboerderij De Nieuwe Kampen is de 'educatie'boerderij van de familie Leeyen. Zij hebben het certificaat Klasseboer. 

Op deze boerderij wordt regelmatig een 'Klasseboer on Tour' georganiseerd.

Klasseboer on Tour is een samenwerking tussen  Klasseboeren en Jong Leren Eten Noord-Brabant, met het doel om professionals kennis te laten maken met het werk van de educatieve Klasseboer. De Klasseboeren zijn boeren bedrijven in Brabant die leerlingen op hun erf ontvangen om op praktische wijze te leren over voedsel en duurzaamheid.

Lees meer

Tijdens de inspiratiebijeenkomst kun je zelf ervaren wat een bezoek aan een Klasseboer kinderen en/of jongeren te bieden heeft. De Brabantse makelaar van Jong Leren Eten is aanwezig om de subsidieregeling voor scholen m.b.t. voedseleducatie toe te lichten en bespreekt wat dit voor jouw school, of de scholen waarmee je werkt, kan betekenen. En… we serveren wat lekkers dat rechtstreeks van het land komt!

Op De Nieuwe Kampen verzorgen ze educatieve uitstapjes met de klas naar de boer. Op de boerderij kunt je uit diverse onderwerpen kiezen waar de klas meer uitleg over wil krijgen. De mogelijkheden zijn: varkens, koeien of meer leren over ijs. Ook is een combinatie van de drie mogelijk.

Kijk voor de mogelijkheden op  www.klasseboeren.nl/denbosch/opdenieuwekampen