RekenGym

RekenGym is een project waarbij leerlingen buiten in beweging zijn, terwijl ze de basisbewerkingen van rekenen versnellen.

Doel: Het verhogen van de snelheid van het maken van de basisbewerkingen van rekenen. Door deze betere basis wordt er veel meer rendement gehaald uit de gewone rekenlessen van de leerkrachten waardoor het gemiddelde rekenniveau gaat stijgen.

Doelgroep: Project RekenGym is geschikt voor groep 3 tm 8, waarbij de mate van zelfregulering toeneemt naarmate de leerlingen ouder worden.

Lees meer

Inhoud: De rekenspellen van RekenGym laten kinderen buiten bewegen tijdens het maken van erbij-, eraf-, keer- en deelsommen, waardoor er op een actieve, gezonde manier een betere rekenbasis wordt gevormd. Bewegend leren is niet alleen gezond, maar ook effectief & leuk!

Door het afsluiten van ieder beweegmoment met het “Minuutje Mindfulness” (‘bewust stilzitten’), worden kinderen bewust van hun eigen lichaam en eigen gevoelens. Ze leren zich te concentreren en rustig te worden waarna ze door kunnen met de reguliere lesstof.

Duur: Het project duurt 6 weken, waarbij de leerkracht 10 minuten per dag bezig is met bewegend rekenen. Aan het begin en het eind wordt een rekentoets afgenomen om de groei in snelheid te meten.

Resultaten: De gemiddelde groei na 6 weken is 13%! Dit betekent dat de leerlingen sneller de basisbewerkingen maken en hun werkgeheugen vrij hebben om moeilijkere rekenopgaven te maken.

 

Beweeg je slim met RekenGym!

 

Wilt u meer weten over Project RekenGym?

Kijk op www.rekengym.nl of neem contact op met Juul Wijnen – info@rekengym.nl