Provinciehuis bruist van ideeën!

Woensdagmiddag 15 januari 2020 was het een drukte van belang in de hal van het Provinciehuis in Den Bosch. Ruim zeventig derdejaars Pabo-studenten van Fontys Hogeschool Kind en Educatie uit Den Bosch en Veghel presenteerden daar hun Innovatieve Onderwijsontwerpen aan de buitenwereld. Hiermee hebben zij zich geprofileerd binnen de profielvakken Mens en maatschappij, Kunst en Cultuur (of Natuur), Wetenschap en techniek (of design).

Het team OO 'sH was hier ook dit jaar nauw bij betrokken.

Lees meer

In de centrale hal van het Provinciehuis werd iedereen deze middag verwelkomd door Michel van Ingen, teamleider van de Fontys Pabo Den Bosch en Veghel. Hij benoemde expliciet de al ruim vijf jaar durende mooie inhoudelijke en organisatorische samenwerking met Ondernemend Onderwijs 'sH.

Daarna werden de 180 bezoekers, studenten en externe organisaties toegesproken door Astrid Venes, directeur Fontys Pabo’s en Pedagogisch Management Kinderopvang en Educatie. Zij onderstreepte het belang van het onderwijs om meer naar buiten te kijken en samen te werken met externe organisaties. En uiteraard ook andersom dat bedrijven meer samen met het onderwijs aan de slag gaan.

In een grote open cirkel in de hal mochten de studenten hun materialen ter ondersteuning van hun presentaties uitstallen. Prachtige banners, posters, foto’s, lessenreeksen, kasten en attributen op prikborden maakten het een feestelijk geheel. In drie rondes van een ongeveer een half uur presenteerden steeds wisselende groepen studenten hun innovatieve ontwerpen en ideeën aan de aanwezigen.

Dit jaar waren voor het eerst ook de Fontys Pabo-studenten uit Veghel aanwezig. Ook een groot aantal tweedejaars Pabo-studenten waren gekomen om zo alvast te proeven aan hun kansen en mogelijkheden voor volgend schooljaar!

Het team van Ondernemend Onderwijs ‘sH heeft naast het maken van foto’s ook korte interviews gehouden met studenten en organisaties o.a. over de meerwaarde van deze samenwerking. 

Interviews studenten: Klasseboeren 1, Klasseboeren 2, Educatief Experience Center WO1, Stadsarchief, Anne Frank Stichting, Campus aan de Lanen, Maakplaats Uden, Museum Klok en Peel, programmeren met OhO

Interviews Externe Partijen: Educatief Experience Center WO1, Stichting SEZER