Talentontwikkeling en een betekenisvolle leeromgeving

De Sancta Maria Mavo is een buitengewoon geschikte plek om te spreken over 'Talentontwikkeling en een betekenisvolle leeromgeving'. Het docententeam geeft daar al enige jaren anders les om zo ook echt alle kinderen de kans te geven hun talenten te ontwikkelen en 'te shinen'.

Sander van Roy, initiatiefnemer van deze innovatieve onderwijsvorm, heette de aanwezigen op 27 november 2019 dan ook van harte welkom op 'zijn' school en belooft in zijn workshop een inkijk te geven in het onderwijsconcept van deze school. 

Namens OO 'sH vertellen vervolgens studentmedewerker Johan van Hout en Jan Raemaekers hoe deze middag is opgebouwd en leidt Jolanda Cuijpers het deel namens Expertisepunt LOB in over ‘Leren’. Je leert pas door iets te doen en hier vervolgens bij stil te staan. Wat heb ik nou precies gedaan, waarom heb ik dat gedaan, en wat kan ik de volgende keer beter doen? Je leert pas als je stilstaat. En 'fouten maken' is een ander woord voor groeienPetra van Houtum zal de deelnemers in haar workshop een inkijkje geven in het Leren op Locatie van KW1C. 

Lees meer

Netwerkbijeenkomst: Talentontwikkeling en een betekenisvolle leeromgeving

Ben je op zoek naar ruimte voor ontwikkeling van de talenten van jouw leerlingen? Hoe kun de loopbaanoriëntaite en -begeleiding van jouw school meer toekomstgericht maken? Hoe kun je dit integreren in de dagelijkse onderwijspraktijk?

Deze vragen stonden centraal in de netwerkbijeenkomst: Talentontwikkeling en een betekenisvolle leeromgeving. Loopbaanoriëntatie (LOB) is niet weten wat je kunt en wat je wilt worden, maar leren hoe je dat kunt ontdekken, ontwikkelen en benutten.

De deelnemers konden deze middag een keuze maken uit 3 workshops:

Workshop 1: Een betekenisvolle loopbaangerichte leeromgeving door Karin Martens (Expertisepunt LOB)

                       Lees hier de Powerpointpresentatie 

Workshop 2: Betekenisvol leren door Sander van Roy (Sancta Maria Mavo)

 

Workshop 3: Leren op Locatie door Petra van Houtum (KW1C, Leren op Locatie)

                       Lees hier de Powerpointpresentatie van Leren op Locatie